Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θανάσης Τσιοτίνας: "Έχουμε ήδη χάσει τρεις καλλιέργειες από τον παγετό στην Αρκαδία" (vd)

Θανάσης Τσιοτίνας: "Έχουμε ήδη χάσει τρεις καλλιέργειες από τον παγετό στην Αρκαδία" (vd)

Για την ειδική ενίσχυση σε παραγωγούς πατάτας, καθώς και για τις ζημιές από τον παγετό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση» Θανάσης Τσιοτίνας,.

Ο κ. Τσιοτίνας ανέφερε ότι μετά από μεγάλο διάστημα συντονισμένων και συλλογικών προσπαθειών και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας «έγινε αποδεκτό το αίτημα να ενταχθεί και η καλλιέργεια της πατάτας, καλοκαιρινή και φθινοπωρινή,  στα μέτρα των κορωνοενισχύσεων», ένα μέτρο ύψους 205 ευρώ το χρόνο, ανά στρέμμα.

«Περιμένουμε το άνοιγμα της πλατφόρμας του ΟΠΕΚΕΠΕ έτσι ώστε να πάρουν τα χρήματά τους οι δικαιούχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας ενώ συμπλήρωσε πως η εν λόγω πλατφόρμα αναμένεται να  ανοίξει μέσα στον Απρίλιο, δίχως να έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνουν οι πληρωμές.

Αναφέρθηκε επίσης στις κακοκαιρίες του Μαρτίου αλλά και του προηγούμενου Σαββατοκύριακου οι οποίες επηρέασαν τόσο τις καλλιέργειες των αχλαδιών αλλά και τα πρώιμα κεράσια, ενώ ανέγγιχτη δεν φαίνεται να έχει παραμείνει η καλλιέργεια των μηλοειδών η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ανθοφορίας. «Δεν έχει ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος με τους καλύτερους οιωνούς, έχουμε ήδη χάσει τρεις καλλιέργειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι «είναι αναγκαία η αναγγελία του ΕΛΓΑ  έτσι ώστε να αρχίσουν οι δηλώσεις και να ξεκινήσουν και οι εκτιμήσεις από την πλευρά τους».

Τέλος, και σε σχέση με  το νομοσχέδιο που αφορά την εισαγωγή ιδιωτικών επιχειρήσεων στις λαϊκές αγορές,  ο κύριος Τσιοτίνας σχολίασε τα εξής .. «Και ως παραγωγός και επειδή εργάζομαι στις λαϊκές εδώ και 15 χρόνια, θεωρώ ότι δεν θα αντέξει κανένας. Εάν δεν παρθούν μέτρα στήριξης των παραγωγών και όχι των μεγάλων επιχειρήσεων […] θα αρχίσει ο ένας μετά τον άλλον να «πέφτει» και να μην μπορεί να συνεχίσει στη λαϊκή. Είναι ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο, εκτός λογικής, εκτός των συμφερόντων των παραγωγών. Πρέπει να παρθεί αμέσως πίσω».

Β.Γ.

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 16:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Υπάρχουν και άλλες καλλιέργειες εκτός από αυτές που αναφέρατε... για τα ψυχανθοι ούτε λόγος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...