Menu
RSS
Πέμπτη, 13/05/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
https://anaplasis.gr
komis490 1972018

Η Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Τρίπολης στηρίζει και βρίσκεται κοντά στους αγρότες (εικόνες)

Η Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Τρίπολης στηρίζει και βρίσκεται κοντά στους αγρότες (εικόνες)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Τρίπολη, 15/04/2021
ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 αντιπροσωπεία της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Τρίπολης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Νικολόπουλο Παναγιώτη, τον Αντιπρόεδρο & Υπεύθυνο της Δ.Ε Τεγέας κ. Χασάπη Ιωάννη και τον Υπεύθυνο της Δ.Ε Κορυθίου κ. Ντορόπουλο Κωνσταντίνο πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Υποκατάστημα του ΕΛ.Γ.Α Τρίπολης όπου και συναντήθηκαν με τον Προϊστάμενο του ΕΛ.Γ.Α κ. Αγγελόπουλο Ηλία, την Τμηματάρχη του Τμήματος Εκτιμήσεων & Ασφαλίσεων κ. Θεοδωροπούλου Ευσταθία και τον Επόπτη Νομού Αρκαδίας κ. Ασσιούρα Ιωάννη.

Στη συνάντηση τέθηκαν από τη μεριά της αντιπροσωπείας όλα τα ζητήματα που προέκυψαν από τον παγετό της 10-04-2021. Συγκεκριμένα οι μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν σε όλες τις δενδρώδεις καλλιέργειες, αμπέλια και ψυχανθή. Στη συνέχεια ζητήθηκε η αποδοχή των αναγγελιών ζημιάς για όλες τις καλλιέργειες και ο άμεσος έλεγχος από εκτιμητές του ΕΛ.Γ.Α. ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών.
Απαντώντας ο κ. Αγγελόπουλος μας ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες επισημάνσεις και δόθηκε εντολή στους κατά τόπους ανταποκριτές να γίνουν δεκτές δηλώσεις ζημιάς που αφορούν τις καλλιέργειες αχλαδιάς, καρυδιών, κερασιών πρωϊμανθών καθώς και των ψυχανθών. Όσο για τις ζημιές στα αμπέλια καλύπτονται πλήρως αλλά βρισκόμαστε σε διαδικασία αναμονής προκειμένου σε μεταγενέστερο χρόνο να φανεί η τυχόν ζημιά που έχουν υποστεί.

Στο φλέγον θέμα της ζημιάς στα μηλοειδή και αφού αναγνωρίζεται η ζημιά που υπέστη κυρίως η ποικιλία Delicius Πιλαφά, το βλαστικό στάδιο είναι μη καλυπτόμενο από τον Κανονισμό του ΕΛ.Γ.Α. Το θέμα έχει επισημανθεί και γίνεται προσπάθεια συνολικά να καλυφθεί η ζημιά αυτή από άλλα κονδύλια.
Στο συγκεκριμένο θέμα εκφράσαμε την πλήρη διαφωνία μας και ιδιαίτερα το εν λόγω μήλο εκτιμούμε ότι θα πρέπει να αποζημιωθεί καθότι είναι και πιο πρωϊαμανθή από τις άλλες ποικιλίες της περιοχής του οροπεδίου και γι΄ αυτό ζητούμε πλήρως την αποζημίωση αυτών των μήλων. Επίσης δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις για τα οψιμανθή κεράσια και τα βύσσινα όπου ζητήθηκε να συμπεριληφθούν και αυτά.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζίουμη όπου και είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση και μας ενημέρωσε ότι σε συνέχεια της δικής του επίσκεψης στον ΕΛ.Γ.Α την Δευτέρα 12-04-2021 και της αυτοψίας στην ΔΕ Τεγέας, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίος του είπε χαρακτηριστικά ότι οι ζημιές σε ολόκληρη τη χώρα είναι τεράστιες και αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες για να εξευρεθούν πιστώσεις ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι τρέχουσες ζημιές.

Τέλος ο Δήμαρχος τόνισε και συμφώνησε πλήρως με την θέση μας ότι πρέπει να αποζημιωθούν και τα μήλα καθότι βρίσκονται και θεωρούνται στο στάδιο της ανθοφορίας.
Η Ένωση Προέδρων μάχεται και θα συνεχίσει να μάχεται ώστε να αναδεικνύονται και να δίνονται λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας

Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος της Ένωσης
Παναγιώτης Νικολόπουλος

174546410 1173299403084319 4464860741949434377 n

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...