Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αίτημα Νίκα για την διερεύνηση ανάπτυξης της ιχθυοπανίδας στην λίμνη Τάκα

Αίτημα Νίκα για την διερεύνηση ανάπτυξης της ιχθυοπανίδας στην λίμνη Τάκα

Αίτημα προς το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) για την διερεύνηση εκ μέρους του της ανάπτυξης της ιχθυοπανίδας στην λίμνη Τάκα απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με επιστολή του προς το εν λόγω Κέντρο.

Οπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης “στο πρόγραµµα έργων ανάπτυξης της περιφερειακής Αρχής περιλαμβάνεται η αξιοποίηση του χώρου του εγγειοβελτιωτικού έργου (τεχνητή λίμνη) που βρίσκεται στη λίμνη Τάκα στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, ώστε πέραν του κύριου σκοπού του να αποτελέσει κοµβικό σηµείο ανάπτυξης σειράς άλλων δραστηριοτήτων και επενδύσεων µε προστιθέµενη αξία στην οικονοµία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου και πάντα σε πλήρη συμφωνία µε την περιβαλλοντική νοµοθεσία.

Κατόπιν των ανωτέρω µε την προοπτική, μεταξύ των άλλων, να δημιουργηθεί και ένας υγιής βιότοπος στον εν λόγω χώρο, σας παρακαλούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας να εξετάσετε τη δυνατότητα πραγματοποίησης δειγµατοληπτικής διερεύνησης για τον προσδιορισμό των ειδών της ιχθυοπανίδας που ζει ή έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί στην τεχνητή λίµνη – ταμιευτήρα εντός της λίµνης Τάκας στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας”.

Την επιστολή του περιφερειάρχη προς το ΕΛΚΕΘΕ μπορείτε να δείτε εδώ.

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 11:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ έργα τέτοιου μεγέθους δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.. Άλλωστε μετά από εξαγγελίες σειράς γιγάντων πρωθυπουργων και υποψηφίων πρωθυπουργων ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ έχει καταφέρει τα ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ δίκτυα της Τακας να ενταχθούν στο τομεακό του Αγροτικής Ανάπτυξης. Μετά από δυο χρόνια ο Νίκας Μαυρίζει με πισσα την λίμνη και υπόσχεται τα υδροπλάνα!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 09:17 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΑ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΝΕΡΑ ΜΑΓΕΙΑ ΟΛΑ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 01:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Στη συνέχεια θα απαγορευτεί κάθε θορυβώδης δραστηριότητα εντός και πέριξ της λίμνης γιατί θα δημιουργεί όχληση στον έμβιο πληθυσμό της. Τα νέα σχέδια για το έργο του Ταμιευτήρα της Τάκας καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή στην περιοχή. Ο Μανώλης και ο Χρήστος τι έχουν να πουν γιαυτό, συμφωνούν με τα σχέδια του Ν.;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 23:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Το αρδευτικό που είναι Νίκα;;; με τι θα ποτισουμε με σαρδέλες και γόπες;;;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 23:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα δίκτυα για την άρδευση των αγροτικών καλλιεργειών τα κατασκευάσατε για να ολοκληρωθεί το έργο και να εξυπηρετήσει τον σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκε το έργο του ταμιευτήρα της Τάκας? Διατέθηκαν κάποια εκατομμύρια ευρώ και τώρα εσείς κοιτάζετε πως να του αλλάξετε χρήση και από αρδευτικό έργο να το κάνετε υδροβιότοπο. Πως θα αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας σε μια καθαρά αγροτική περιοχή?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...