Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνάντηση Τζιούμη - Παπαθανάση | «Αξιοποιούμε κονδύλια από το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τον Δήμο Τρίπολης» (vd)

Συνάντηση Τζιούμη - Παπαθανάση | «Αξιοποιούμε κονδύλια από το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για τον Δήμο Τρίπολης» (vd)


Τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση υποδέχτηκε, το πρωί της Τρίτης (21/9/2021), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, μαζί με συνεργάτες του, στο Δημαρχείο της πόλης.


Τον κ. Παπαθανάση συνόδευαν ο Πρόεδρος του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κωστής Μουσουρούλης, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Σ.Δ.Ι.Τ., κ. Ορέστης Καβαλάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, στο οποίο συμπεριελήφθη ο Δήμος Τρίπολης.
«Ο Δήμος Τρίπολης σαφώς αναγνωρίζει ότι στο Δήμο Μεγαλόπολης, υπάρχουν οι μεγαλύτερες συνέπειες από το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, σαφώς όμως επηρεάζεται και ο Δήμος Τρίπολης» υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Τζιούμης, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε ότι ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις του Δήμου για έργα που έχουν προεγκριθεί και συνεργασία με το υπουργείο και τον κ. Μουσουρούλη, θα εξειδικευτούν οι προτάσεις, ώστε ο Δήμος Τρίπολης και η Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης να αξιοποιήσουν αυτά τα κονδύλια.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Τρίπολης για την εξαιρετική συνεργασία. Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι αποτελεί στοίχημα, η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στις περιοχές που λειτουργούν λιγνιτικές μονάδες, με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για όλους τους πολίτες, αναγνωρίζοντας ότι η Μεγαλόπολη θα έχει τα μεγαλύτερα κίνητρα, αλλά σημείωσε ότι και οι Δήμοι Τρίπολης, Οιχαλίας και Γορτυνίας θα βρίσκονται κοντά στα κίνητρα της Μεγαλόπολης, για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων.
Στο τέλος, ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον κ. Παπαθανάση στις επετειακές εκδηλώσεις της Άλωσης και του δώρισε το λεύκωμα από την εικαστική έκθεση ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ & ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ 18ο ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ, από τη συλλογή των ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΪΤΑΝΑΡΗ & ΙΩΣ ΝΤΟΛΚΑ στο Πνευματικό Κέντρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...