Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αγία Θεοδώρα Βάστα Αρκαδίας | Ένα εκκλησάκι μικροσκοπικό που η φήμη του συναντάται στα πέρατα του κόσμου! (vd)

Αγία Θεοδώρα Βάστα Αρκαδίας | Ένα εκκλησάκι μικροσκοπικό που η φήμη του συναντάται στα πέρατα του κόσμου! (vd)

Ένα εκκλησάκι μικροσκοπικό που η φήμη του όμως συναντάται στα πέρατα του κόσμου κάτι που αποδεικνύεται μέσα από το βίντεο που δημοσίευσε η παρουσιαστρια Μιμίκα Παπαχαραλάμπους σε γνωστή πλατφόρμα όπου μέσα σε λίγες ώρες ξεπέρασε τις 100.000 προβολές κερδίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού.

 Όσο εντυπωσιακή είναι η εικόνα του μικρού αυτού Βυζαντινού Ναού άλλο τόσο εντυπωσιακή είναι η ιστορία της ζωής της Αγίας Θεόδωρας που γιορτάζει σήμερα στις 11 Σεπτεμβρίου, με χιλιάδες προσκυνητές να επισκέπτονται το εκκλησάκι όλο το χρόνο για να προσκυνήσουν και να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό και ανεξήγητο θαύμα της φύσης που κυριαρχεί στο καταπράσινο τοπίο.



Πρόκειται για ένα μικρό θαύμα που προσελκύει την προσοχή των επισκεπτών από όλο το κόσμο καθώς δεκαεφτά μεγάλα δέντρα ξεπηδούν από την στέγη της μικρής πέτρινες εκκλησιάς την ώρα που από τα θεμέλιά της αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού.

Οι ρίζες των δέντρων δεν είναι ορατές και διακρίνονται μόνο οι κορμοί και τα κλαδιά που περνούν μέσα από τους τοίχους και τη στέγη.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Μεγαλόπολη Αρκαδίας και κοντά στο γραφικό και πανέμορφο χωριό Βάστα, το ξεχωριστό αυτό εκκλησάκι έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως «θαυμαστό ναΐδριο» και σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση ο αριθμός των δέντρων είναι όσα τα χρόνια της Αγίας Θεοδώρας όταν πέθανε ενώ ο θρύλος λέει ότι στο σημείο όπου εκτελέστηκε, το αίμα της έγινε ποτάμι και τα μαλλιά της δένδρα....

Η εκκλησία είναι βυζαντινή και ανεγέρθηκε τον 12 αιώνα μ.Χ. προς τιμή της Αγίας Θεοδώρας που εκτελέστηκε στην περιοχή. Έχει μόλις τέσσερα μέτρα πλάτος και πέντε μέτρα μήκος.

@mimika_papacharalampous Χαρακτηρίζεται ως θαύμα της φύσης καθώς πάνω σε ένα μικρό βυζαντινό εκκλησάκι βρίσκονται 17 βελανιδιές οι ρίζες των οποίων δεν φαίνονται πουθενά, ενώ από τα θεμέλιά του αναβλύζουν νερά. Η εκκλησία προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητών και επισκεπτών. Γιορτάζει στις 11 Σεπτεμβρίου#summertime #agiatheodora #vasta #life #forest #travel #green #orthodoxia #religious #religioustourism #trees #Deltatree ♬ πρωτότυπος ήχος - Μιμίκα Παπαχαραλάμπους

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...