Βλάσης: "Η 23η Σεπτεμβρίου 1821 είναι μια σπουδαία ημέρα, όχι μόνο για την Τρίπολη, αλλά για την Ελλάδα ολόκληρη"

Σε μήνυμα του, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, αναφέρει ... 'Σήμερα η Τρίπολη μας φόρεσε «τα καλά της» για να γιορτάσει την 201η επέτειο από την Άλωση της Τριπολιτσάς. Με τον Υπουργό Εσωτερικών και καλό φίλο και συνάδελφο Μάκη Βορίδη παρακολουθήσαμε τις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις και νιώσαμε εθνική υπερηφάνεια συναισθανόμενοι τη σημασία της ημέρας αυτής.
Η 23η Σεπτεμβρίου 1821 είναι μια σπουδαία ημέρα, όχι μόνο για την Τρίπολη και την Αρκαδία, αλλά για την Ελλάδα ολόκληρη. Κι αυτό γιατί η Άλωση της Τριπολιτσάς σηματοδοτεί την απαρχή της Παλιγγενεσίας, τη διάλυση του σκότους της σκλαβιάς, αλλά και την αφετηρία της δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους.
Μέσα από αυτό το ιστορικό γεγονός αναδύθηκε και καταξιώθηκε στη συνείδηση όλων των Ελλήνων η ηγετική μορφή και ο στρατηγικός νους του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, που κατάφερε να ενώσει τους Έλληνες και να τους οδηγήσει στη μεγάλη νίκη και τελικά στην Απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό. Η Άλωση της Τριπολιτσάς θα είναι για πάντα σύμβολο ελευθερίας, αλλά και μια μόνιμη υπενθύμιση για το πόσα μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι.
Χρόνια πολλά σε όλους!
Σχετικά Άρθρα
- Το βίντεο για την εθελοντική αιμοδοσία του "Άξιον Εστί"!
- Βράβευση Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την έμπρακτη στήριξή του, στο Megalopolis Theater Run
- Σύλλογος Ποντίων Αρκαδίας | Εκδήλωση με θέμα "Ο Ελληνισμός στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Ιστορική διαδρομή 1922-1991"
- Η ποδοσφαιρική ομάδα του Κορακοβουνίου επιστρέφει στα γήπεδα - Πρώτος αγώνας το Σάββατο!
- Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων 2025 | Δημήτρης Πτωχός: «Η Πελοπόννησος χτίζει το δικό της μέλλον γνώσης, καινοτομίας και ανάπτυξης»
3 σχόλια
-
Δεν χάνει ο Βλάσης !
-
22:39 Θα εκλεγείς εσύ στη θέση του δηλαδή; Κουβέντιασέ το μαζί μας μην ντρέπεσαι. Μοιράσου τις σκέψεις σου
-
Του χρόνου δεν θα κάνεις δηλώσεις σαν βουλευτής γιατί απλά δεν θα είσαι.