Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δακοκτονία | Ψεκασμός στη Μελιγού

Δακοκτονία | Ψεκασμός στη Μελιγού

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 θα ξεκινήσει δολωματικός ψεκασμός του προγράμματος δακοκτονίας στην Κοινότητα Μελιγού.

Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν στην εφαρμογή του δολωματικού ψεκασμού είναι το FORZA 10 CS (δραστική ουσία : Lambda-cyhalothrin) και το Entomella 50SL.

Συγκομιδή ελαιόκαρπου μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά από 7 ημέρες.

Καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων τα κτήματα βρίσκονται στην ανωτέρω Τοπική Κοινότητα να παρευρίσκονται στους ελαιώνες τους κατά τη διάρκεια των ψεκασμών (περίπου 7։30 -12:30 π.μ.) και να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα κτήματα, ώστε να μην μένουν εστίες αψέκαστων περιοχών.

Για την ασφάλεια των συνεργείων οι παραγωγοί οφείλουν να έχουν καθαρίσει τα κτήματά τους από διάφορα εμπόδια και ζιζάνια, ώστε να είναι ευδιάκριτο το έδαφος του ελαιώνα.

Οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Στους βιοκαλλιεργητές επισημαίνεται ότι θα πρέπει να σημάνουν κατάλληλα τα κτήματά τους, για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

Ο ψεκασμός θα ξεκινήσει στην παραπάνω αναφερόμενη ημερομηνία εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την πραγματοποίηση του. Σε περίπτωση αλλαγής του προγράμματος για οποιοδήποτε λόγο θα ενημερωθείτε με νεότερο δελτίο τύπου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2710226946, 2755029121, 2755022283, 2757022212.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αρκαδίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...