Menu
RSS
Τετάρτη, 06/12/2023
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σωματείο εργαζομένων της Αρκαδίας: "Μετατρέπουν την Υγεία σε προνόμιο για λίγους"

Σωματείο εργαζομένων της Αρκαδίας: "Μετατρέπουν την Υγεία σε προνόμιο για λίγους"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΚΑΙ Α.Ε. Ν.ΑΡΚΑΔΙΑΣ

25/11/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού.  Προετοίμαζαν για χρόνια το αντιδραστικό τους σχέδιο, όμως η πανδημία τους καθυστέρησε αφού φανέρωσε για άλλη μια φορά την σαπίλα του συστήματος. Το νομοσχέδιο για την υγεία που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές και την απαξίωση του δημοσίου συστήματος υγείας, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους, που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, να γίνουν πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

        Το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του νοσοκομείου σε μία μεγάλη μερίδα του λαού και να θεσμοθετήσει και επίσημα την υγεία να είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή.

       Οι αλλαγές που προτείνονται είναι φυσική συνέχεια αυτών που έχουν προωθήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις: απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία, διεύρυνση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που τείνουν να γίνουν κυρίαρχες, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τη μετατροπή της υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους, ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας.

     Δίνουν τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη ευρείας κατανάλωσης.

      Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής τους οργανωμένοι μαζί με τα σωματεία τους! Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την υγεία των λαϊκών οικογενειών και για το μέλλον της υγείας και της ζωής των παιδιών μας.

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

            Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας ανέδειξε ότι ο λαός σε μια γροθιά με τους υγειονομικούς, μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγείας τους, τα δικαιώματά τους.

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

            Για αποκλειστικά και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

            Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

            Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

            Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

                                                                                                     Το Δ.Σ. Του Σωματείου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...