Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών

8 ΜΑΡΤΗ 2023 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η 8η Μάρτη είναι ημέρα μνήμης, αναστοχασμού,  αλληλεγγύης και ενδυνάμωσης των γυναικείων αγώνων.

Η φετινή επέτειος, γίνεται κάτω από τη σκιά του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος  στα Τέμπη που είχε δεκάδες νεκρούς και  αγνοούμενους, στην πλειοψηφία τους δυστυχώς, νέα παιδιά.

 Σήμερα, η θλίψη μας μετατρέπεται σε οργή αναλογιζόμενες ότι μπροστά στα κέρδη και τη διαφθορά, απαξιώνονται ανθρώπινα δικαιώματα, και εν τέλει, η ίδια η ανθρώπινη ζωή.

Η 8η Μάρτη μας υπενθυμίζει τον καθημερινό αγώνα μας για την  διεκδίκηση των ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ, όπως της ελεύθερης πρόσβασης και της ίσης αντιμετώπισης των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.

Kαθημερινά επωμιζόμαστε  πολλαπλές ιδιότητες και ρόλους στους οποίους η κοινωνία μας έχει εκφοβίσει ότι θα πρέπει να είμαστε «τέλειες» μητέρες, κόρες, μαθήτριες, φοιτήτριες, αδελφές, σύζυγοι, εργαζόμενες και άνεργες, μετανάστριες, φυλακισμένες και αποφυλακισμένες, τοξικοεξαρτόμενες ή γυναίκες με αναπηρία.

Η πατριαρχική αντίληψη που επικρατεί ότι μια γυναίκα είναι υποχρεωμένη «να μπαίνει σε κουτιά» ακόμα και το 2023 θα πρέπει να μας προβληματίζει.

Η τέχνη του εφικτού για την παρούσα κυβέρνηση είναι η κατάργηση των αυτονόητων και χρόνιων κεκτημένων δικαιωμάτων των γυναικών.

 Απέναντι σε όσους  προσπαθούν να εξουσιάζουν τα σώματά μας εκφοβίζοντας τα μυαλά μας, να γνωρίζουν ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

  Η κάθε μια μας ξεχωριστά και όλες μαζί, έχουμε χρέος  για την ίδια μας τη ζωή  να μην σταματήσουμε να διεκδικούμε μέχρι  να επιτύχουμε την Πλήρη Ισότητα των Φύλων.

Ζητάμε άμεσα την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη στην καθημερινότητα της ζωής των γυναικών.

Ζητάμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη ως το ελάχιστο που οφείλουμε στα θύματα του αδιανόητου εγκλήματος των Τεμπών .

Νομαρχιακή Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...