Menu
RSS
Τρίτη, 28/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης στην Κερασίτσα Αρκαδίας

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης στην Κερασίτσα Αρκαδίας
Σαν σήμερα πριν από 111 ολόκληρα χρόνια (3 Απριλίου 1912) γεννήθηκε στην Κερασίτσα Αρκαδίας ο ιατρός, βαλκανιονίκης, πολιτικός και αγωνιστής της ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης.
Ο ήρωας Γρηγόρης Λαμπράκης αγωνίστηκε για τα ιδανικά της ειρήνης, της αξιοκρατίας και της δημοκρατίας. Ιδέες και αξίες που κάποιες εξ αυτών ακόμη και σήμερα συνεχίζουν να μην θεωρούνται δεδομένες.
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης δολοφονήθηκε για τις ιδέες και τα ιδανικά του στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 1963 από το "βαθύ κράτος".
Πολλά χρόνια μετά, εν έτη 2004 η Κερασίτσα τίμησε στο ελάχιστο την μνήμη του αγωνιστή και ήρωα Γρηγόρη Λαμπράκη κατασκευάζοντας την πλατεία ειρήνης που φέρει το όνομα του.
Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται από την κοινότητα Κερασίτσας και το Δήμο Τρίπολης επετειακές εκδηλώσεις υψηλού ποιοτικού επιπέδου που τιμούν τη μνήμη του.
Φέτος με τη συμπλήρωση των 60 ετών από τη δολοφονία του ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες η κατασκευή του εμβληματικού έργου για την περιοχή μας , ο πολυχώρος μνήμης και μελέτης Γρηγόρης Λαμπράκης.
Ένα έργο ουσιαστικής προβολής του τόπου μας αλλά και ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας.
Σύντομα ξεκινά από το Δήμο Τρίπολης και η ανάπλαση της πλατείας ειρήνης, ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος όπως αρμόζει στη μνήμη του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.
Δεσμευθήκαμε πως θα αναδείξουμε κάθε στοιχείο ιστορικότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτό πράττουμε ασταμάτητα τα τελευταία 4 χρόνια.
Συνεχίζουμε...

Γιάννης Χασάπης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...