Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παρουσιάστηκε το βιβλίο - οδηγός για το Arkadian Trail γύρω από το Λύκαιο Όρος

Παρουσιάστηκε το βιβλίο - οδηγός για το Arkadian Trail γύρω από το Λύκαιο Όρος


Στις 29 Νοεμβρίου, στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδιας Ελλάδος, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου-οδηγού για το Arkadian Trail γύρω από το Λύκαιο Όρος, που εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου των Φίλων ΠΑΡΡΑΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. Για το βιβλίο αυτό προλόγησαν ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Παναγ. Μπένος και ο Πρόεδρος των Φίλων Παρράσιου Πάρκου Κληρονομιάς Φώτης Ζώης. Την παρουσίαση έκανε ο συγγραφέας του βιβλίου-οδηγού Τριαντάφυλλος Αδαμακόπουλος, ο oποίος παρουσίασε μια εικονική ξενάγηση στo Αrkadian Trail και τα χωριά του Λύκαιου Όρους, εξήγησε τους λόγους που οι Αρχαίοι Πελασγοί- Αρκάδες επέλεξαν το ΛΥΚΑΙΟ ΟΡΟΣ για να στήσουν τα ιερά τους, τον Ιππόδρομο και το Στάδιο, και ολοκλήρωσε με την παρουσίαση των διαδρομών που ακολουθούσαν από όλα τα άκρα της Αρκαδίας για να φθάσουν στην Ιερή Κορυφή του Λυκαίου.
Στην παρουσίαση παρευρέθηκε και μίλησε ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Μεγαλόπολης κ. Κώστας Μιχόπουλος, ο οποίος μίλησε με επαινετικά λόγια για τους διοργανωτές της έκδοσης αυτού του καλαίσθητου και πολύ ενημερωτικού βιβλίου και υποσχέθηκε ότι θα εντάξει στο Τεχνικό του Πρόγραμμα για το Δήμο του 2023, κονδύλι για τα μονοπάτια. Παρευρέθηκαν ακόμα ο εκπρόσωπος Περιβάλλοντος Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Στάϊκος, Ο κ. Γιώργος Κουλουράς δημοσιογράφος Επαρχιακού Τύπου , καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων κυρίως της περιοχής του Λυκαίου Όρους.
Το βιβλίο εκτός από τις διαδρομές των μονοπατιών, αναφέρεται στη Γεωγραφία, Γεωλογία, Νερό, Βλάστηση, Χλωρίδα, Πανίδα, Αρχαία Παρρασία, και σε 24 χωριά γύρω από το Λύκαιο Όρος. Διατίθεται από το Σωματείο των Φίλων Παρράσιου Πάρκου, τα τοπικά βιβλιοπωλεία, από Συλλόγους και ηλεκτρονικά από το e-shop.topoguide.gr.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...