Menu
RSS
Κυριακή, 19/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα Άνθη της Πέτρας για την απώλεια του Γιώργου Μιχαλακόπουλου

Τα Άνθη της Πέτρας για την απώλεια του Γιώργου Μιχαλακόπουλου

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του  σπουδαίου ηθοποιού, Γιώργου Μιχαλακόπουλου, που έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών. Για 60 ολόκληρα χρόνια, αφοσιώθηκε με απαράμιλλο πάθος στην υποκριτική τέχνη, ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο, σπουδαίους ρόλους. Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, ασχολήθηκε και με τα κοινά,  ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων    και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ. Είχε τιμηθεί με το Α' Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Μεταξύ άλλων είχε διατελέσει καθηγητής της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.  

Βαθειά καλλιεργημένος και ευαίσθητος άνθρωπος, ανταποκρίθηκε άμεσα, το 2017, στο αίτημα των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, να συμμετέχει στις παράλληλες εκδηλώσεις των Γιορτών Πέτρας 2017, ερμηνεύοντας, με το δικό του μοναδικό τρόπο , το μουσικοθεατρικό δρώμενο, «Καλώς ήρθες κ. Κορύλλε». Η  σπουδαία υποκριτική τέχνη του Γιώργου Μιχαλακόπουλου, στη «σκιά του βράχου» της Αγίας Τριάδας, υπήρξε μια ανεπανάληπτη εμπειρία για το πλήθος του κοινού που παρακολούθησε την «θεατροποιημένη» εκδοχή –από τον σπουδαίο ηθοποιό- αποσπασμάτων από το έργο του Πατρινού περιηγητή του 19ου αιώνα, Χρήστου Κορύλλου, που είχε επισκεφθεί τα Λαγκάδια, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, το 1890, από Πάτρα σε Τρίπολη.

Η απώλεια του εξαίρετου  ηθοποιού και σκηνοθέτη, με καταγωγή από το Βαλτεσινίκο της Αρκαδίας, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον καλλιτεχνικό αλλά και στον πνευματικό χώρο της νεώτερης Ελλάδας.

Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, θα τον μνημονεύουν πάντα, με τον ύψιστο σεβασμό για την πολύτιμη παρακαταθήκη που μας αφήνει.

                                                                    

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...