Menu
RSS
Πέμπτη, 29/02/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Τζιούμης στο Best: «Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και για τη συνέχεια» (vd)

Κώστας Τζιούμης στο Best: «Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και για τη συνέχεια» (vd)

Στο πλευρό των αγροτών καλώντας την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, ακόμη και αν χρειαστεί να… κοπούν χρήματα από άλλους τομείς, στάθηκε ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο οποίος ιεράρχησε τις προτεραιότητές του και στάθηκε στην πορεία των έργων που υλοποιεί ο Δήμος, παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best.

«Πραγματικά βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Θα πρέπει να είναι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης να τους στηρίξει όσο μπορεί, αφού ο πρωτογενής τομέας, ειδικά στην Ελλάδα, είναι από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας και ειδικά στην περιοχή μας», σχολίασε ο Κώστας Τζιούμης, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όσα δρομολογούνται στο Δήμο, με στόχο την ανάπτυξη. Ο δήμαρχος Τρίπολης ο οποίος επανεξελέγη με πολύ υψηλό ποσοστό, τόνισε πως στη διάρκεια της προηγούμενης θητείας, όλες οι αυτοδιοικητικές Αρχές του τόπου ήρθαν αντιμέτωπες με σειρά προβλημάτων και καθυστερήσεις λόγω όσων  σημειώθηκαν στην περίοδο της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

«Πολλά έργα στην Ελλάδα έχουν σταματήσει. Εμείς δεν έχουμε κανένα σταματημένο αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο Κώστας Τζιούμης ο οποίος ανέδειξε και το ζήτημα που αφορά σε κάποιους εργολάβους, γεγονός που συμβαίνει όχι μόνο στην Τρίπολη. «Είναι θέμα και των εργολάβων και δυστυχώς, τους εργολάβους δεν τους διαλέγεις, είναι ηλεκτρονικός διαγωνισμός και σου τυχαίνουν. Δυστυχώς δε, δεν μπορείς να περιμένεις πέντε, έξι ή και παραπάνω χρόνια μέχρι να κηρυχθεί κάποιος έκπτωτος και να έχει σταματήσει στο μεταξύ κάποιο έργο», δήλωσε ο δήμαρχος της Τρίπολης, τονίζοντας πως σε αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να υπάρξει και νομοθετική παρέμβαση για να μη μένουν στάσιμα τα έργα.

«Αυτή τη στιγμή στην Τρίπολη δεν έχουμε κανένα έργο κολλημένο. Τον Μάρτιο, θα έχει κλείσει δύο χρόνια από τη στιγμή που ξεκίνησε το έργο της πλατείας και σύντομα θα ολοκληρωθεί. Μπορεί να υπήρξε μια καθυστέρηση, αλλά δεν είναι η τεράστια καθυστέρηση που παρατηρείται σε άλλα έργα», δήλωσε ο δήμαρχος επισημαίνοντας πως τα έργα στην Τρίπολη προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και προφανώς εντάσσονται και νέα, όπως ο δρόμος προς το Πανεπιστήμιο.

Υψηλοί, είναι οι στόχοι και για τη συνέχεια. Το όραμα ξεχωριστό με χαρακτηριστικά όσα προωθούνται για τον περιφερειακό δρόμο. «Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων 50 ετών στην Τρίπολη, αν ολοκληρωθεί κάποια στιγμή. Η διάθεση του κ. περιφερειάρχη είναι θετική. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα βέβαια και αντιμετωπιστούν αρκετά, όμως υπάρχει η πρόθεση», δήλωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως ο δρόμος αυτός, θα λύσει κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά επειδή είναι και… διπλό έργο, θα συμβάλει και στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης. Ένας ακόμη στόχος αφορά στο ιδιόκτητο κτίριο για να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, με το θέμα να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να υπάρξει συναίνεση.

Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς η Δημοτική Αρχή προωθεί δράσεις προβολής. Αφού κατέστησε χειμερινό προορισμό την πόλη και την ευρύτερη περιοχή όπως διεφάνη τα Χριστούγεννα, έχει βάλει πλώρη τις Απόκριες, προγραμματίζοντας δράσεις και εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν ξανά επισκέπτες και θα τονώσουν την τοπική οικονομία, ενισχύοντας και τους επαγγελματίες της πόλης.

https://best-tv.gr/

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 20:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Κωστίκα με τόσες προτεραιότητες που υπόσχεσαι ούτε τροχονόμος βρε παιδάκι μου να ήσουν!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 06:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Χαμηλώστε τους λίγο μήπως ολοκληρωθεί και κανένα έργο...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...