Menu
RSS
Σάββατο, 27/07/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καθηγήτρια πρώτη βαθμίδας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών η Ελένη Τσιπλάκου από το Λεβίδι!

Καθηγήτρια πρώτη βαθμίδας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών η Ελένη Τσιπλάκου από το Λεβίδι!

Αποτελεί τιμή για την ιδιαίτερη πατρίδα μας η εξέλιξη της κ. Ελένης Τσιπλάκου σε Καθηγήτρια πρώτη βαθμίδας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ). Η Ελένη Τσιπλάκου κατάγεται από το Λεβίδι Αρκαδίας και αποφοίτησε από το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΓΠΑ και εξειδικεύτηκε στη Διατροφή ζώων με την απόκτηση Μεταπτυχιακού τίτλου και Διδακτορικού Διπλώματος. Υπήρξε Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές.

Πραγματοποίησε Μεταδιδακτορική έρευνα στο ΓΠΑ με υποτροφία του ΙΚΥ (2010-2011). Υπήρξε, Επιστημονικός συνεργάτης στο Department of Agriculture and Food Biosciences of Reading University, του Ηνωμένου Βασιλείου. Διετέλεσε Λέκτορας (2011-2014), Επίκουρη Καθηγήτρια (2014-2019) και  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια (2019-2024) με γνωστικό αντικείμενο “Διατροφή Ζώων με έμφαση στα μηρυκαστικά” στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής, στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του ΓΠΑ.

Το 2022 δίδαξε στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου της Πάρμα, της Ιταλίας, ως προσκεκλημένη Καθηγήτρια. Έχει βραβευτεί δύο χρονιές για τη συμπερίληψη της στη λίστα με τους Κορυφαίους Ερευνητές παγκοσμίως (World's Top 2%) με βάση την κατάταξη του StanfordUniversity (2022, 2023). Έχει επίσης βραβευτεί από την European Association for Animal Production (EAAP) ως ο Καλύτερος Νέος Επιστήμονας για το έτος 2017, στο Tallinn της Εσθονίας. Έχει διαχειριστεί και συμμετάσχει  σε ένα σημαντικό αριθμό έργων την τελευταία δεκαετία, τόσο από Εθνικούς όσο και από Ευρωπαϊκούς πόρους καθώς και από τον Ιδιωτικό Τομέα. Το 2020 ήταν προσκεκλημένη ομιλήτρια στο 71ο  συνέδριο της EAAP. Διδάσκει τόσο σε προπτυχιακό όσο και Μεταπτυχιακό επίπεδο.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 120 Επιστημονικές Εργασίες σε Διεθνούς κύρους Επιστημονικά Περιοδικά με δείκτη απήχησης, το περιεχόμενο των οποίων πραγματεύεται στενά την επίδραση της διατροφής στη φυσιολογία και την υγεία των παραγωγικών ζώων καθώς και την ποιότητα των κτηνοτροφικών προϊόντων. Έχει πάνω από 150 παρουσιάσεις σε Διεθνή και Εθνικά Συνέδρια. Σύμφωνα με την πλατφόρμα Scopus έχει πάνω από 1850 αναφορές και δείκτη H-26. Έχει διατελέσει, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Διατροφής των Ζώων/European Association for Animal Production (EAAP) (2017-2019) καθώς και Γραμματέας της κατά τα έτη 2010-2016. Είναι Associate Editor (05/03/21-σήμερα) στο περιοδικό Italian Journal of Animal Science και διατέλεσε και Section Editor (20/03/17-05/03/21) στο ίδιο περιοδικό. Έχει διατελέσει Guest Editor στα περιοδικά Foods, Animals, Frontiers in Animal Science.

Είναι επίσης  μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών: Journal of Dairy Research, SciTz Nutrition and Food Science και Gavin Journal of Food and Nutritional Science. Είναι Κριτής Ερευνητικών Εργασιών και Ερευνητικών Προγραμμάτων διαφόρων Ερευνητικών Ιδρυμάτων όπως το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας.  Τα τελευταία χρόνια, η ερευνητική ομάδα της κα. Τσιπλάκου, έχει επικεντρωθεί στη συμμετοχή σε ερευνητικά έργα και δράσεις υλοποίησης, εκπαίδευσης και εφαρμογής των ερευνητικών αποτελεσμάτων στον πρωτογενή τομέα. Επιπλέον, δράσεις που αφορούν υψηλά επίπεδα τεχνολογικής ωριμότητας (TRL 7-9) τόσο από επιστημονικής/τεχνολογικής απόψεως αλλά όσο και κατοχύρωσης/εμπορικής προετοιμασίας εντάσσονται ολοένα και περισσότερο στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα. 

Εμείς, τη συγχαίρουμε και της ευχόμαστε υγεία και κάθε επιτυχία στο έργο της.

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...