Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σήμερα η ομιλία στην Τεγέα για τα αυτοάνοσα νοσήματα

Σήμερα η ομιλία στην Τεγέα για τα αυτοάνοσα νοσήματα

Τα αυτοάνοσα νοσήματα είναι ασθένειες που προκύπτουν επειδή το σώμα μας επιτίθεται και καταστρέφει τα δικά του κύτταρα και όργανα. 

Σήμερα θεωρείται η κύρια αιτία χρόνιων ασθενειώνκαι επηρεάζει την υγεία περισσότερων ανθρώπων απ’ ότι τα καρδιακά νοσήματα ή ο καρκίνος. Ένας στους δέκα πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση πάσχει από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.

Ασθένειες όπως: Σκλήρυνση κατά πλάκας, Ρευματοειδής αρθρίτιδα,
Ψωρίαση, Ελκώδης Κολίτιδα, Ερυθηματώδης λύκος, Μυασθένεια, ανήκουν στην κατηγορία των αυτοάνοσων νοσημάτων και αυξάνονται δραματικά τα τελευταία 15 χρόνια.

Είναι χρόνια νοσήματα, για τα οποία το άτομο που πάσχει, πρέπει να λαμβάνει φαρμακευτικά σχήματα για την υπόλοιπη ζωή του. Η αποκατάσταση των υγιών λειτουργιών με τη χρήση της ενδεδειγμένης φαρμακευτικής αγωγής μας δίνει ένα πολύ ισχυρό όπλο στην καταπολέμηση των αυτοάνοσων νοσημάτων.

Για τις αιτίες των αυτοάνοσων νοσημάτων, τη διάγνωση και την αντιμετώπισή τους, θα μιλήσει η κ.  Μαρία Θεοδωρακοπούλου Χειρούργος- Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α’ της Β’ ΜΕΘ Πανεπιστημιακής Κλινικής στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 7.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...