Μονή Επάνω Χρέπας | Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος τέλεσε τα Θυρανοιξια του Νέου Ιερού Παρεκκλησιού (εικόνες)

Με μεγάλη Αναστασιμη χαρά και με βυζαντινή μεγαλοπρεπεια ετελεσε σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 23 Απριλίου 2025 ο Σεβασμιωτατος Μητροπολιτης μας Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Επιφανιος τα Θυρανοιξια του Νέου Ιερού Παρεκκλησιου της Ιεράς Μονής Υπεραγιας Θεοτόκου Επάνω Χρεπας που είναι αφιερωμενο στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπολεως, Άγιο Γρηγόριο Ε τον Εθνομαρτυρα.
Συμμετειχαν στον Αγιασμό των Θυρανοιξιων και στον Αρχιερατικο Εσπερινό οι Πανοσιολογιωτατοι Αρχιμανδριτες π. Βενέδικτος Καρύδης και π. Ιουστινος Τσαγγουρης και οι Ευλαβεστατοι Πρεσβυτεροι π. Σωτήριος Αθανασουλιας, π. Νικόλαος Σουρλιγκας, π. Ιωάννης Παπαχριστοδουλου, και ο Διάκονος π. Ηλίας Καραβάνης καθώς και πολλοί προσκυνητές από την Τρίπολη και από άλλες περιοχές που ευλαβως συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις Ιερες Ακολουθιες και τίμησαν τον Άγιο Γρηγόριο Ε που θυσιάστηκε και μαρτυρησε για τον Ανασταντα Ιησού Χριστό μας, και για την Ελευθερία της Πατρίδας μας.
Ειναι ο μοναδικός Ναός του Αγίου Γρηγορίου του Ε, σε όλη την Ελλάδα και η μνήμη του θα τιμάται κάθε χρόνο την Πέμπτη της Διακαινισημου.
Tags:
Μονή Επάνω Χρέπας,Σχετικά Άρθρα
- Σε "έκτακτη ανάγκη" η Γορτυνία μέχρι τις 29 Μαΐου!
- Ανατροπή νταλίκας στην Αθηνών-Κορίνθου στον Σκαραμαγκά (vd)
- Σήμερα | Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "καρκίνος και διατροφή" στο Στασινοπούλειο
- Σε δράση δεντροφύτευσης συμμετείχαν μαθητές του ΓΕΛ Τεγέας (εικόνες)
- Παπαηλιού: "Οι μικροϊδιοκτήτες καταστρέφονται - Η ύπαιθρος ερημοποιείται"