Μονή Επάνω Χρέπας | Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος τέλεσε τα Θυρανοιξια του Νέου Ιερού Παρεκκλησιού (εικόνες)

Με μεγάλη Αναστασιμη χαρά και με βυζαντινή μεγαλοπρεπεια ετελεσε σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 23 Απριλίου 2025 ο Σεβασμιωτατος Μητροπολιτης μας Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Επιφανιος τα Θυρανοιξια του Νέου Ιερού Παρεκκλησιου της Ιεράς Μονής Υπεραγιας Θεοτόκου Επάνω Χρεπας που είναι αφιερωμενο στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπολεως, Άγιο Γρηγόριο Ε τον Εθνομαρτυρα.
Συμμετειχαν στον Αγιασμό των Θυρανοιξιων και στον Αρχιερατικο Εσπερινό οι Πανοσιολογιωτατοι Αρχιμανδριτες π. Βενέδικτος Καρύδης και π. Ιουστινος Τσαγγουρης και οι Ευλαβεστατοι Πρεσβυτεροι π. Σωτήριος Αθανασουλιας, π. Νικόλαος Σουρλιγκας, π. Ιωάννης Παπαχριστοδουλου, και ο Διάκονος π. Ηλίας Καραβάνης καθώς και πολλοί προσκυνητές από την Τρίπολη και από άλλες περιοχές που ευλαβως συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις Ιερες Ακολουθιες και τίμησαν τον Άγιο Γρηγόριο Ε που θυσιάστηκε και μαρτυρησε για τον Ανασταντα Ιησού Χριστό μας, και για την Ελευθερία της Πατρίδας μας.
Ειναι ο μοναδικός Ναός του Αγίου Γρηγορίου του Ε, σε όλη την Ελλάδα και η μνήμη του θα τιμάται κάθε χρόνο την Πέμπτη της Διακαινισημου.
Tags:
Μονή Επάνω Χρέπας,Σχετικά Άρθρα
- Γεραπετρίτης: Είμαι «Φιλέλληνας» - Τι άλλο θα ακούσουμε;
- Κόντρα Φλωρίδη – Ζωής: «Έχετε υπερασπιστεί βιαστή», «Λέτε ψέματα»
- «Εν αναμονή κατηγορούμενος» ο Μητσοτάκης για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου!
- Η ανδρική ομάδα του Κορακοβουνίου επιστρέφει στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο!
- Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης στο ευρωπαϊκό eTwinning