Ο εορτασμός του Οσίου Λεοντίου του εν Βλαχέρνη στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας (εικόνες)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε Αναστάσιμο κλίμα εορτάσθηκε σήμερα, Πέμπτη της Διακαινησίμου, ο Όσιος Λεόντιος ο εν Βλαχέρχνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βλαχέρνας Αρκαδίας.
Την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκτάριος Πέττας, ο οποίος αναφέρθηκε στην βιοτή του Οσίου Λεοντίου, στον ζήλο της ασκήσεως, στην αγάπη του για τον πλησίον, αλλά και στην οσιακή του κοίμηση.
Ο Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Όσιο Λεόντιο, τονίζοντας πως ευελπιστεί σύντομα για την επίσημη Αγιοκτάταταξή του στην χορεία των Αγίων της Εκκλησίας μας. Συνάμα, ευχαρίστησε τους Ιερείς που πλαισίωσαν το Ιερό Θυσιαστήριο, τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Παναγιώτη Τρυφωνόπουλο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους το Φως της Αναστάσεως να φωτίζει τη ζωή και να καθοδηγεί τα βήματα όλων.
Προ της απολύσεως, τελέσθηκε Λιτανεία Ιερού Λειψάνου και της Εικόνος του Οσίου εντός του οικισμού, προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.
Πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό με σκοπό να συμμετάσχουν στην Αναστάσιμη Θ. Λειτουργία και να προσκυνήσουν το μυροβλύζον Ιερό Λείψανο του Οσίου.
Περισσότερα, εδώ https://arxon.gr/
Σχετικά Άρθρα
- Η καλοκαιρινή γιορτή των μαθητών του δημοτικού σχολείου Τροπαίων (εικόνες - βίντεο)
- Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης | Στις 26 Ιουνίου 2025 η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας
- Φεύγει ο Κώτσιρας από τον ΠΑΟ
- Παπαηλιού: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της «Κυβερνώσας Αριστεράς» - Πρέπει να αποσκοπεί στη δημιουργική ανατροπή"
- Νέο συμβάν με ασθενοφόρο στην Μεγαλόπολη - Τραυματίστηκε πολίτης αλλά δεν υπήρχε οδηγός να τον μεταφέρει!