Εντυπωσιακή Λαμπαδηφορία στο Λεβίδι - Γιορτάστηκε η μεγάλη νίκη επί των Τούρκων το 1821! (vd)
Από το Φιλοτεχνικό Σύλλογο Λεβιδίου και την ομάδα Νεολαίας οργανώθηκε η Λαμπαδηφορία προς τιμήν της 204ης Επετείου της Πρώτης εν Λεβιδίω νικητηρίου Μάχης των Ελλήνων κατά των Τούρκων την 14η Απριλίου 1821.
Εδώ και χρόνια πρωταγωνιστές της λαμπαδηφορίας είναι όλα τα παιδιά του χωριού μας (και όχι μόνο). Αυτό συνέβη και φέτος έχοντας ως αφετηρία από το χώρο – σπίτι που έπεσε ηρωικά μαχόμενος ο Αναγνώστης Στριφτόμπολας με την συνοδεία τυμπάνων και τελικό προορισμό το άγαλμα του Αναγνώστη Στριφτόμπολα στην πλατεία του Λεβιδίου.
Η βραδιά έκλεισε , στον ίδιο χώρο, από το χορευτικό συγκρότημα του χωριού “Η Αρκαδιανή”, το οποίο παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.
Σχετικά Άρθρα
- Η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε την επικαιροποίηση της Κυκλοφοριακής Μελέτης Τρίπολης
- «Οι Λογιστές δεν είναι το Help Desk του Κράτους» | Παρέμβαση του Συλλόγου Λογιστών Αρκαδίας για την αυθαίρετη μεταφορά αρμοδιοτήτων
- Εκδήλωση στο χωριό του Αγίου Βασιλείου Δήμου Τρίπολης | Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα
- Η Γορτυνία σε καθεστώς ομηρίας – Ώρα για πολιτικές αποφάσεις
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Πορεία απόψε στη μνήμη της Βασιλικής – Τι ερευνούν οι Αρχές






