Εντυπωσιακή Λαμπαδηφορία στο Λεβίδι - Γιορτάστηκε η μεγάλη νίκη επί των Τούρκων το 1821! (vd)
Από το Φιλοτεχνικό Σύλλογο Λεβιδίου και την ομάδα Νεολαίας οργανώθηκε η Λαμπαδηφορία προς τιμήν της 204ης Επετείου της Πρώτης εν Λεβιδίω νικητηρίου Μάχης των Ελλήνων κατά των Τούρκων την 14η Απριλίου 1821.
Εδώ και χρόνια πρωταγωνιστές της λαμπαδηφορίας είναι όλα τα παιδιά του χωριού μας (και όχι μόνο). Αυτό συνέβη και φέτος έχοντας ως αφετηρία από το χώρο – σπίτι που έπεσε ηρωικά μαχόμενος ο Αναγνώστης Στριφτόμπολας με την συνοδεία τυμπάνων και τελικό προορισμό το άγαλμα του Αναγνώστη Στριφτόμπολα στην πλατεία του Λεβιδίου.
Η βραδιά έκλεισε , στον ίδιο χώρο, από το χορευτικό συγκρότημα του χωριού “Η Αρκαδιανή”, το οποίο παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.
Σχετικά Άρθρα
- Έκτακτο | Βλάβη και διακοπή νερού στην πόλη της Τρίπολης
- Μικτές Αρκαδίας | Νίκη για την Κ14, ήττα για την Κ16
- Αγιασμός στα ανακαινισμένα γραφεία της Αδελφότητας Δημητσανιτών
- "Ντου" αστυνομικών σε σπίτι Ρομά - Εξαπατούσαν ηλικιωμένους ως «υπάλληλοι» του ΔΕΔΔΗΕ - Συλλήψεις και στην Κόρινθο (vd)
- Εγκρίθηκε η φορολόγηση των μικρών δεμάτων Temu και Shein αξίας κάτω των 150 €





