Η γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα σε Τρίπολη και Μεθύδριο (εικόνες)
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και συμμετοχή πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Παντελεήμονα στην Τρίπολη και στο Μεθύδριο Αρκαδίας.
Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουλίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στην Τρίπολη. Πιστοί από την ευρύτερη περιοχή συνέρρευσαν για να τιμήσουν τον Μεγαλομάρτυρα και Ιαματικό Άγιο, ενώ τον Εσπερινό λάμπρυναν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, και πολιτιστικών συλλόγων. Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ ο ναός στολίστηκε με άνθη και εικόνες του Αγίου, τιμώμενου προστάτη των ασθενών.
Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 27 Ιουλίου, το επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων μεταφέρθηκε στο ιστορικό χωριό Μεθύδριο Αρκαδίας.
Σχετικά Άρθρα
- Πρώτη επαφή με την αγορά εργασίας; Χτίσε υγιείς βάσεις για το μέλλον σου!
- Λευκή ισοπαλία η Κ15 του Αστέρα Τρίπολης στην έδρα του ΠΑΟ
- Ήττα για την Κ17 του Αστέρα
- Αστέρας | Ο κόσμος χειροκρότησε την ομάδα και απαίτησε: "Πηγαίντε στο Αγρίνιο και φέρτε το διπλό" (vd)
- Αστέρας Τρίπολης | Το αποτέλεσμα που θέλει στο Πανσερραϊκός - Παναιτωλικός και τι ισχύει για τις ισοβαθμίες






