Menu
RSS
Τρίτη, 18/11/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιάννης Τρουπής: “Ευθύνη όλων μας η αξιοποίηση των ευκαιριών της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης”

Γιάννης Τρουπής: “Ευθύνη όλων μας η αξιοποίηση των ευκαιριών της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης”
Γιάννης Τρουπής: “Ευθύνη όλων μας η αξιοποίηση των ευκαιριών της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης” 

«Η μεταλιγνιτική εποχή είναι ευκαιρία αναγέννησης για τη Μεγαλόπολη και την Αρκαδία», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, κατά την ομιλία του στο 1ο Ετήσιο Συνέδριο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025, στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης «Ο Πολύβιος», με θέμα «Μετάβαση με Όραμα για ανθεκτικές κοινωνίες, στη μεταλιγνιτική εποχή».

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Τρουπής υπογράμμισε τη σημασία της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό και την τοπική επιχειρηματικότητα, επισημαίνοντας πως η μεταλιγνιτική μετάβαση πρέπει να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης και όχι απώλειας ευκαιριών.

Δίνοντας έμφαση στο ρόλο του Επιμελητηρίου στην πορεία μετάβασης της περιοχής και στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας τόνισε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, υπενθυμίζοντας το έργο κατάρτισης ανέργων που υλοποιεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ήταν το ένα από τα εννέα Ευρωπαϊκά έργα Δίκαιης Μετάβασης που διακρίθηκαν στις Βρυξέλλες και το μόνο από την Ελλάδα. Το Επιμελητήριο Αρκαδίας επίσης ήταν αυτό που διεκδίκησε την ένταξη των εμπορικών επιχειρήσεων στα προηγούμενα προγράμματα ενίσχυσης των επιχειρήσεων στις περιοχές Δίκαιης Μετάβασης. 

Παράλληλα, προειδοποίησε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρές πόλεις λόγω της εύκολης πρόσβασης στα μεγάλα αστικά κέντρα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των τοπικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ώστε να αντέξουν τον αυξημένο ανταγωνισμό. 

Κλείνοντας, κάλεσε τη νέα γενιά να μείνει στον τόπο της, να επενδύσει στις ευκαιρίες της Αρκαδίας και να συμβάλει στη συλλογική προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον, επιβεβαιώνοντας ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα συνεχίσει να στηρίζει με συνέπεια κάθε πρωτοβουλία που ενδυναμώνει την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την ομιλία του Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Δείτε την ομιλία του Προέδρου στον παρακάτω σύνδεσμο

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...