Πρωτοχρονιά 2026 στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών (εικόνες - βίντεο)
Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πνεύμα κατάνυξης υποδέχθηκε την πρώτη ημέρα του 2026 η Ιερά Ανδρώα Κοινοβιακή Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών, στην Αρκαδία.
Την Πρωτοχρονιά τελέστηκαν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τις 7:00 έως τις 10:00 το πρωί, παρουσία πιστών που προσήλθαν για να ζητήσουν την ευλογία του Θεού για το νέο έτος. Ακολούθησε η Δοξολογία επί τη ενάρξει του Νέου Έτους, από τις 10:00 έως τις 10:15, κατά την οποία αναπέμφθηκαν ευχαριστίες και δεήσεις προς τον Κύριο «των χρόνων και των καιρών».
Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, η Αδελφότητα της Μονής υποδέχθηκε τους παρευρισκόμενους στο Αρχονταρίκι, όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και πνευματικής ενότητας, ενώ ακολούθησε κέρασμα.
Σε μήνυμά της για την έλευση του νέου έτους, η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής εύχεται «Ευλογημένον και Θεοφρούρητον το Νέον Έτος», ζητώντας από τον Κύριο να ευλογήσει την πορεία της ζωής όλων και να χαρίσει «έτος χάριτος, μετανοίας και σωτηρίας».
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης Γερμανός, μαζί με τους εν Χριστώ αδελφούς του, απηύθυνε θερμές πατρικές ευχές προς τους πιστούς, τονίζοντας τη σημασία της πνευματικής εγρήγορσης και της εμπιστοσύνης στον Θεό κατά τη διάρκεια του νέου έτους.
Tags:
Μονή Καλτεζών,Σχετικά Άρθρα
- Φαλαισία | Ένας αυθεντικός τόπος ως ιδανικός προορισμός εμπειρίας
- Πάνω από 5.000.000 € για την Β’ φάση αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης με συστήματα φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη!
- Ο Νικήτας Κακλαμάνης «αδειάζει» τον Γεωργιάδη: Απαράδεκτη η εικόνα του σιδηροδέσμιου γιατρού, ο Άδωνις έχασε το δίκιο του
- Ας μιλήσουμε για το Καρναβάλι της Τρίπολης
- Τα συλλυπητήρια του Αρκαδικού για το θάνατο του Κουτραφούρη






