11η Γιορτή Κρασιού στα Πελετά Αρκαδίας | Μια βραδιά παράδοσης, μουσικής και τοπικών γεύσεων
Ο Σύλλογος Απανταχού Πελετιωτών «Οι Άγιοι Απόστολοι» προσκαλεί κατοίκους και επισκέπτες στην 11η Γιορτή Κρασιού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Αυγούστου στα Πελετά , σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην τοπική οινική παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.
Η γιορτή, που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την τοπική κοινωνία, θα ξεκινήσει στις 21:30 και θα προσφέρει δωρεάν Πελετιώτικο αφιέρωτο κρασί στους παρευρισκόμενους, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τοπικού προϊόντος.
Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς αναμένεται να δώσει ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση, με τη συμμετοχή καταξιωμένων μουσικών και τραγουδιστών. Στη σκηνή θα βρεθούν οι Γιάννης Παυλόπουλος (βιολί), Δημήτρης Καραχάλιος (τραγούδι), Βασιλική Κατερίνη (τραγούδι), Αγγελική Παρδάλη (τραγούδι), Θάνος Καραχάλιος (βιολί), Βασίλης Βήλος (κλαρίνο), Δημήτρης Ράπτης (λαούτο - τραγούδι) και Χρήστος Λυκουρέντζος (κλαρίνο), υποσχόμενοι ένα αυθεντικό δημοτικό γλέντι μέχρι αργά το βράδυ.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και τη χορηγία τοπικών επιχειρήσεων και φορέων, αναδεικνύοντας τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας για τη διατήρηση και προβολή των παραδόσεων του τόπου.
Με είσοδο 5 ευρώ, η 11η Γιορτή Κρασιού φιλοδοξεί να αποτελέσει και φέτος σημείο συνάντησης για τους κατοίκους, τους απόδημους Πελετιώτες και τους επισκέπτες της περιοχής, συνδυάζοντας τη φιλοξενία, τη μουσική και την αγάπη για το καλό κρασί σε μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά.






