Menu
RSS
Σάββατο, 22/08/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Με δημοτικό τραγούδι και χορό έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων του Τεγεατικού Συνδέσμου (vd)

Με δημοτικό τραγούδι και χορό έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων του Τεγεατικού Συνδέσμου (vd)

Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική δημοτική μουσική παράδοση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (21/08) στο Πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας για την 54η Παμπελοποννησιακή Έκθεση και την 141η Εμποροπανήγυρη.

Στον χώρο του γηπέδου μπάσκετ του Πάρκου πραγματοποιήθηκε ο Διαγωνισμός Δημοτικού Χορού και Δημοτικού Τραγουδιού, με τη συμμετοχή χορευτών και τραγουδιστών που παρουσίασαν στο κοινό στοιχεία της πλούσιας ελληνικής δημοτικής μουσικοχορευτικής παράδοσης. Η εκδήλωση συνδύασε το χορό και το δημοτικό τραγούδι, αναδεικνύοντας την παράδοση και τη σημασία της διατήρησης και μεταλαμπάδευσής της στις νεότερες γενιές.

Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχε ο Γιάννης Παυλόπουλος, ενώ στο κλαρίνο ήταν ο Τρύφωνας Παπαϊωάννου. Ο χώρος του Πάρκου γέμισε από παραδοσιακές μελωδίες, χορούς και τραγούδια, δημιουργώντας μια ιδιαίτερα όμορφη ατμόσφαιρα και προσφέροντας στους παρευρισκόμενους (οι οποίοι γέμισαν το χώρο του γηπέδου μπάσκετ) μια βραδιά γεμάτη ελληνική παράδοση και πολιτισμό.

Με τον καθιερωμένο πλέον ο Διαγωνισμό Δημοτικού Χορού και Δημοτικού Τραγουδιού, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Τεγεατικού Συνδέσμου και σήμανε η λήξη του πανηγυριού για τη φετινή χρονιά, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον Αύγουστο του 2027.

Στους χαιρετισμούς που προηγήθηκαν έγινε ένας σύντομος απολογισμός από τους ανθρώπους του Τεγεατικού Συνδέσμου για τις δράσεις και εκδηλώσεις του τελευταίου 7ημέρου.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Βασίλης Ψυχογυιός, αρχικά ευχαρίστησε το κοινό για τη δυναμική παρουσία του και στη φετινή εκδήλωση. Έκανε μια αναφορά και φέτος στον απολογισμό του Τεγεατικού Συνδέσμου σε ότι αφορά την Παμπελοποννησιακή Έκθεση και την Εμποροπανήγυρη. Εξέφρασε την ικανοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου από τα σχόλια που ακούστηκαν, από επισκέπτες, εμπόρους και εκθέτες. Χαρακτήρισε πιο πλήρη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές τη φετινή Παμπελοποννησιακή Έκθεση και την επισκεψιμότητα της Εμποροπονήγυρης παραπάνω από μεγάλη. Κλείνοντας ευχαρίστησε τους συνεργάτες του - μέλη του συμβουλίου στον Τεγεατικό Σύνδεσμο, τους εργαζόμενους, τους Φορείς της Αρκαδίας για την ανταπόκριση και άψογη συνεργασία, την Ελληνική Αστυνομία και όλο τον κόσμο που έδωσε παρουσία στις εκδηλώσεις του τελευταίου 7ημέρου.

Ο Πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Ψυχογυίος τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι απένειμε τιμητικό δίπλωμα στην ερμηνεύτρια παραδοσιακής μουσικής, Αννέτα Γεωργουλοπούλου, για την προσφορά της στην παραδοσιακή - δημοτική μουσική.

Ακολούθησε το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς αρχικά για παιδιά πρώτα στο τραγούδι και μετά στο χορό και ακολούθησαν οι αντίστοιχοι διαγωνισμοί για ενήλικες.

ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΟΓΚΟΚΗΣ.

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...