Ο Δήμος Μεγαλόπολης προχωρά σε γεωλογική και γεωτεχνική μελέτη για τις ζημιές από κακοκαιρίες σε Πετροβούνι, Ίσαρη και Βάστα
Με έντονες αντιπαραθέσεις, αλλά τελικά με ομόφωνη απόφαση, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης τη δημιουργία νέου κωδικού στον προϋπολογισμό ύψους 33.333 ευρώ, για τη σύνταξη γεωλογικής και γεωτεχνικής μελέτης με στόχο την αντιμετώπιση των ζημιών από τις κακοκαιρίες.
Εισηγούμενος το θέμα, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώτης αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπόνησης των μελετών και διευκρίνισε, απαντώντας σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Μπελιά, ότι αφορούν τις περιοχές Ίσαρη, Βάστα και Πετροβούνι.
Ο κ. Μπελιάς εκτίμησε ότι το ποσό είναι υψηλό και πρέπει να αιτιολογηθεί. Ο αντιδήμαρχος τον παρέπεμψε στην Τεχνική Υπηρεσία για απαντήσεις, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ο πρώην δήμαρχος Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος χαρακτήρισε την απάντηση του εισηγητή «εκτός τόπου και χρόνου».
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαδάκης ρώτησε τον κ. Γιώτη αν, όταν ήταν στην ίδια παράταξη με τον κ. Μπελιά, πήγαιναν και οι δύο στην Τεχνική Υπηρεσία για να λάβουν απαντήσεις. Ο αντιδήμαρχος σχολίασε ότι ο κ. Μπελιάς «ανακάλυψε τώρα» αυτά τα θέματα. Ο κ. Μπελιάς απάντησε προσκομίζοντας έγγραφα για όσα είχε πράξει ως αντιδήμαρχος και προκάλεσε τον πρόεδρο του Συμβουλίου να τα διαβάσει.
Στη συζήτηση παρενέβη ο αντιδήμαρχος κ. Μαρκολιάς, ο οποίος ανέφερε ότι τα ποσά προκύπτουν από μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας. Ο κ. Κουρουνιώτης ρώτησε γιατί δεν τα είχε διαβάσει ο κ. Μπελιάς, με τον τελευταίο να απαντά ότι δεν του είχε σταλεί το email που είχε διαβάσει ο κ. Μαρκολιάς.
Για την κατάσταση στην περιοχή μίλησε η πρόεδρος της κοινότητας Ίσαρη, κ. Γιώτα Πολυχρονοπούλου, σύμφωνα με την οποία έχουν προκληθεί ζημιές σε οκτώ σπίτια, ενώ ένα από αυτά είναι υπό κατεδάφιση. Όπως τόνισε, στο χωριό υπάρχουν δύο ρέματα.
Ο αντιδήμαρχος κ. Ταμπακόπουλος δήλωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη το έγγραφο του κ. Μπελιά και πρόσθεσε ότι ο κ. Μαρκολιάς κάνει εξαιρετικό έργο.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχει ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο να κατατεθούν μελέτες. «Αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει με λιγότερα χρήματα, να το φέρετε και θα το στηρίξουμε», σημείωσε.
Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.
Σχετικά Άρθρα
- Φουσέκης: "Tο οικονομικό αποτύπωμα στην πόλη από τις φυλακές θα είναι ακόμη μεγαλύτερο από εκείνο της ΔΕΗ"!
- Με Virtual Reality ταξιδεύουμε μαζί με το Μίκη στη Ζάτουνα
- Πέντε σπίτια «άνω κάτω» από κλοπές και διαρρήξεις στον Βουτσαρά Μεγαλόπολης (εικόνες)
- "Πράσινο φως" για να δημοπρατηθούν τα έργα σε Χώρα, Λαγκάδια και στο δρόμο "Στεμνίτσα - Δημητσάνα"
- Σαββατοκύριακο με 6 αγώνες για τις ομάδες του Αστέρα Τρίπολης! (24-25.10.2026)






