Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυτή είναι η αλήθεια - Αν δεν κηρυχθεί θεομηνιόπληκτη η Αρκαδία, δεν μπορούν να δοθούν αποζημιώσεις…

Αυτή είναι η αλήθεια - Αν δεν κηρυχθεί
θεομηνιόπληκτη η Αρκαδία, δεν μπορούν να δοθούν αποζημιώσεις…

Στη γειτονική Ηλεία, το Φεβρουαρίου, υπήρξαν πλημμύρες, που προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές. Ό,τι έγινε και στην Αρκαδία. Ειδικά, σε Τρίπολη και Κυνουρία.

Στην Ηλεία, έχει προχωρήσει η διαδικασία και είναι υπό  έκδοση Κοινή Υπουργική, με την οποία θα κηρύσσεται θεομηνιόπληκτη η περιοχή, προκειμένου όσοι υπέστησαν πλήγμα απ’ τις πλημμύρες να τύχουν άμεσα των πιστωτικών διευκολύνσεων για την αποκατάσταση των ζημιών.

p>Πρέπει ν’ ακολουθήσει σε άμεσο χρόνο η έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες θα δοθεί η δυνατότητα ενίσχυσής τους για τις απώλειες σε πάγιο εξοπλισμό και πρώτες ύλες.

Αντίθετα, στην Αρκαδία, δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη. Από λόγια, «χορτάσαμε»… Ουσία, μηδέν. Τα πρώτα 24ωρα μετά τις πλημμύρες, μάς διαβεβαίωσαν από την περιφέρεια ότι είναι θέμα χρόνου να κηρυχτεί θεομηνιόπληκτη η περιοχή. Κάτι που δεν έχει γίνει…

Ακούσαμε τον Παναγιώτη Βαλασόπουλο, σε προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο, να λέει ότι απαιτείται απόφαση τόσο του οικείου δημοτικού συμβουλίου, όσο και του περιφερειακού, για να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Απόφαση δημοτικού συμβουλίου της Τρίπολης, δεν υπάρχει. Ούτε του περιφερειακού; Γιατί;

Ο κόσμος περιμένει αποζημιώσεις για ζημιές που έγιναν στην περιουσία του. Πρέπει να ξέρει όμως ότι δεν πρόκειται να πάρει τίποτα, όσο δεν κηρύσσεται η περιοχή ως θεομηνιόπληκτη…

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...