Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

4ήμερο σεμινάριο από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου!

4ήμερο σεμινάριο από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου!

Το ΚΠΕ Καστρίου σχεδιάζει την υλοποίηση σεμιναρίου με θέμα: «Περιβαλλοντική και υπαίθρια εκπαίδευση» και εργαστηρίου με θέμα: «Φυσική δόμηση και αειφορία» διάρκειας τεσσάρων ημερών στις 21, 22, 23 και 24 Ιουνίου 2012. Το σεμινάριο απευθύνεται σε 32 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών εμβέλειάς του. Το εργαστήριο απευθύνεται σε στελέχη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης όλης της χώρας (μέλη παιδαγωγικών ομάδων ΚΠΕ, υπεύθυνοι Π.Ε.), εκπαιδευτικούς και ενήλικες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας (50 άτομα).

>Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σε υπαίθριες δραστηριότητες με προσανατολισμό την εκπαίδευση για την αειφορία. Σκοπός του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των εκπαιδευόμενων με την τεχνική της κατασκευής (χτίσιμο) με φυσικά υλικά (χώμα, άχυρο, πηλό), τη συνεισφορά τέτοιου είδους κτισμάτων στην ευρύτερη έννοια της αειφορίας, καθώς και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίησή τους. Το τελικό αποτέλεσμα της δράσης θα είναι κατασκευές μικρής κλίμακας, που θα φτιάξουν οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι (ξυλόφουρνος και μικροκατασκευές).
Στο σεμινάριο και στο εργαστήριο, όλες οι επιμορφωτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο φυσικό περιβάλλον. Η διαμονή των συμμετεχόντων θα γίνει με έξοδα του ΚΠΕ Καστρίου στο Καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης στον Πάρνωνα και σε σκηνές δύο ατόμων. Το ΚΠΕ παρέχει τις σκηνές (όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τις δικές τους), υπνόσακους και στρώμα δαπέδου. Στο καταφύγιο υπάρχει 1 κοινόχρηστη κουζίνα, 2 WC και ένα υπαίθριο ντους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους σκεύη τροφής, καπέλα, σάκους πλάτης, φανούς νύχτας, κατάλληλα ρούχα και υποδήματα. Για την καλύτερη οργάνωση και εφαρμογή του σεμιναρίου θα συνταχθούν ομάδες εργασίας-εθελοντών για τα αυτοδιαχειριζόμενα γεύματα, μεταφορά αγαθών και υλικών, και την καθαριότητα.
Η μετακίνηση των συμμετεχόντων θα γίνει με τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητά τους. Το ΚΠΕ Καστρίου δεν καλύπτει τα έξοδα μετακίνησής τους. Η απόσταση του Καταφυγίου από το Καστρί (το οποίο απέχει 27 χλμ. από την Τρίπολη) είναι γύρω στα 30 χλμ. και όλος ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος. 
Το ΚΠΕ θα καλύψει τη διατροφή των συμμετεχόντων για όλες τις μέρες εκτός της πρώτης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τρόφιμα για την πρώτη μέρα.
Τα έξοδα μετακίνησης των εισηγητών του σεμιναρίου και των επιμορφωτών εργασίας πεδίου θα καλυφθούν από το ΤΔΥ ή τη διαχειριστική επιτροπή του ΚΠΕ Καστρίου. Οι μετακινήσεις των μελών ΚΠΕ θα καλυφθούν από τα δικά τους Τ.Δ.Υ ή τη Διαχειριστική Επιτροπή τους.
Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν 2 εκπαιδευτικοί από κάθε Δευτεροβάθμια Δ/νση Αρκαδίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ανατολικής Αττικής και Γ Αθήνας, και 2 εκπαιδευτικοί από κάθε Πρωτοβάθμια Δ/νση Αρκαδίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Β Αθήνας και Γ Αθήνας.
Σε περίπτωση μη πλήρωσης του αριθμού θέσεων από κάποια Διεύθυνση, τα κενά θα καλυφθούν από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωματικών, ανεξαρτήτως Διευθύνσεων.
Για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, θα πρέπει να υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της σχολικής μονάδας όπου ανήκει ο εκπαιδευτικός και εφόσον δεν διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία της. 
Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής στο σεμινάριο (υπόδειγμα 1) θα γίνει από τους εκπαιδευτικούς των νομών εμβέλειας, μέσω των Υπευθύνων Π.Ε. έως τις 29/5/2012. Παρακαλούνται οι Υπεύθυνοι Π.Ε. να αποστείλουν στο Κ.Π.Ε. Καστρίου τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών και την κατάσταση των συμμετεχόντων, κύριων και αναπληρωματικών, με FAX ή ηλεκτρονικά, έως τις 30/5/2012 και στη συνέχεια με το συμβατικό ταχυδρομείο. 
Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν στελέχη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης όλης της χώρας (μέλη παιδαγωγικών ομάδων ΚΠΕ, υπεύθυνοι Π.Ε.), εκπαιδευτικοί και ενήλικες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο εργαστήριο να στείλουν αίτηση συμμετοχής (υπόδειγμα 2) ηλεκτρονικά στο ΚΠΕ έως τις 30/5/2012. Η επιλογή των συμμετεχόντων στο εργαστήριο θα γίνει με γνώμονα την εκπροσώπηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων κοινωνικών ομάδων και με τη σειρά προτεραιότητας δήλωσης συμμετοχής.
Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί μετά τη συγκέντρωση των ονομάτων των συμμετεχόντων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...