Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εργατικό Κέντρο: "Διαχρονικό και επίκαιρο το μήνυμα του Πολυτεχνείου"

Εργατικό Κέντρο: "Διαχρονικό και επίκαιρο το μήνυμα του Πολυτεχνείου"
Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, επισημαίνει ότι: "Το Πολυτεχνείο ήταν η κορυφαία εκδήλωση της επτάχρονης αντιχουντικής πάλης και μία από τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων του λαού και της νεολαίας.
Τιμούμε, 43 χρόνια μετά την Ηρωική Έξοδο του Πολυτεχνείου, όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν ακόμα και την ζωή τους στον αγώνα κατά της δικτατορίας.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αποτελεί μόνο μέρα μνήμης και τιμής στα θύματα του Πολυτεχνείου αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας για την αποτελεσματικότητα που μπορούν να έχουν οι μαζικοί και ενωτικοί αγώνες.
Οι νέοι ξεσηκώθηκαν, εναντιώθηκαν στη χούντα των συνταγματαρχών και διεκδίκησαν το αιώνιο δικαίωμα στην ελευθερία. Και υπήρξαν θύματα. Οι φοιτητές στην Ελλάδα που ξεσηκώθηκαν τότε, υπενθύμισαν στον Έλληνα να διεκδικεί και να ελπίζει. Και καλούσαν Στρατό και Αστυνομία, την ώρα που τους χτυπούσαν, να ενωθούν μαζί τους, κόντρα σε ένα αυταρχικό καθεστώς.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάσταχτα βάρη, οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις πείνας, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται χάνοντας κάθε ελπίδα για το αύριο και οι νέοι βλέπουν το μέλλον τους να υποθηκεύεται, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» καθίστανται επίκαιρα και διαχρονικά.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέες και νέοι των μικρομεσαίων επαγγελματιών, όλων των πολιτών συνεχίζουν τον αγώνα και τις διεκδικήσεις για δημοκρατία και ισονομία για αποφάσεις και μέτρα που θα ανατρέψουν τη δραματική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες για την προστασία των δημοκρατικών ελευθεριών και την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων σύμφωνα με τους στόχους και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Για το λόγο αυτό το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρο και διαχρονικό.
 
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.ΑΡΚΑΔΙΑΣ"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...