Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Τρίπολης: Συνάντηση για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ! (vd)

Δήμος Τρίπολης: Συνάντηση για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ! (vd)
Συνάντηση, ως συνέχεια μίας πρώτης συνάντησης που είχε γίνει την περασμένη Τετάρτη, μεταξύ του Αντιδημάρχου Τρίπολης Σπύρου Βρέντα και εκπροσώπων της άτυπης ομάδας ΑμεΑ τελεία -παύλα, και συλλόγων ΑμεΑ της πόλης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, αργά το απόγευμα, στο Δημαρχείο της Τρίπολης.
Σκοπός της συνάντησης, όπως είπε τόσο ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Βρέντας, όσο και η εθελόντρια της ομάδας Δήμητρα Γκέσουρα -Κακαρίκου και η Πρόεδρος της ομάδας κα.Βέμη, ήταν να επικοινωνήσουν στο κοινό της πόλης, αλλά και ευρύτερα στην Αρκαδία την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία στην περιοχή.
Μία έλλειψη που πρέπει, όπως τονίστηκε να καλυφθεί, γιατί μετά την φοίτηση των παιδιών με αναπηρία, στα αντίστοιχα ειδικά σχολεία, δεν υπάρχει κάποιος άλλος χώρος για να απασχολούνται τα άτομα και έτσι δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα, τόσο στα ίδια, όσο και στις οικογένειές τους, αφού παύει να υφίσταται ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικοποίησής τους.
Η δημιουργία ΚΔΑΠ χρηματοδοτείται από αντίστοιχα προγράμματα, αλλά για να προχωρήσει η πρωτοβουλία πρέπει να βρεθεί κατάλληλος χώρος και μέσα από τις δηλώσεις που έγιναν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναζητείται αυτός ο χώρος είτε ως δωρεάν προσφορά από κάποιον που έχει αντίστοιχο χώρο ή έναντι μικρού αντιτίμου.
Απευθύνθηκε, λοιπόν, έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Εκκλησίας ή όποιου άλλου φορέα μπορεί να συμβάλλει σε αυτό.
Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τις δηλώσεις της κας.Κακαρίκου αλλά και τα όσα είπε ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Βρέντας καθώς και η Πρ
όεδρος της ομάδας κα.Βέμη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...