Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδία – Επίθεση ΠΑΜΕ σε ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία της Αρκαδίας, λίγο πριν την απεργία!

Αρκαδία – Επίθεση ΠΑΜΕ σε ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία της Αρκαδίας, λίγο πριν την απεργία!
    Απεργία έχει προκηρυχτεί για τις 24 Νοεμβρίου και το ΠΑΜΕ Αρκαδίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του … «Βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε νέα βάρβαρα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα. Η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των συνοδοιπόρων της που ψήφισαν όλα τα μνημόνια, για λογαριασμό των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και όλων των μεγαλοεπιχειρηματιών συνεχίζεται  και στο βάθος μάλιστα φαίνεται και νέο μνημόνιο, τώρα στο όνομα της ρύθμισης του χρέους!!!
     Ο κατάλογος είναι μακρύς. Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν. 4369/2016). Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα! Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό! Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ! Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 €! «Λοκ άουτ» και νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.
    Θέλουν όχι μόνο να ζούμε ψίχουλα, αλλά και να υπάρχει «σιγή νεκροταφείου». Δεν τους αρκεί να επιβάλουν αυτή την πολιτική, μας θέλουν και «συνένοχους». Γι αυτό από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί με τα «παπαγαλάκια» μιλάνε για συναίνεση και εθνική στρατηγική…
      Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα, όσο οι εργαζόμενοι δεν στέκονται απέναντι στην ανάπτυξη, που στηρίζει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
      Προσπεράστε τις  συμβιβασμένες ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που κάθονται στους στημένους κοινωνικούς διάλογους, υπογράφουν «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις». Καταδικάστε τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚ του  ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) που διασπούν τον αγώνα των εργαζομένων αφού οι ίδιες παρατάξεις στη ΓΣΕΕ προκήρυξαν ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 Δεκέμβρη. Το ίδιο ισχύει και τοπικά με αυτές τις παρατάξεις και στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και σε άλλα σωματεία του Δημοσίου (ΕΛΜΕ, σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ, εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, εργαζομένων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αρκαδίας, κλπ) που έχουν οδηγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στην αποσύνθεση και τη φθορά, που δεν κουνάνε το δακτυλάκι τους για την οργάνωση των εργαζόμενων και την επιτυχία της απεργίας. Καμία εμπιστοσύνη σε αυτές τις δυνάμεις. Συμπορευτείτε με το ΠΑΜΕ για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.»
 
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...