Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πολεμική Αεροπορία: Μια βραδιά γεμάτη ιστορία 70 χρόνων για το Κέντρο Κατάταξης της Τρίπολης! (vd)

Πολεμική Αεροπορία: Μια βραδιά γεμάτη ιστορία 70 χρόνων για το Κέντρο Κατάταξης της Τρίπολης! (vd)
Στα 70 χρόνια του κέντρου κατάταξης νεοσυλλέκτων της Πολεμικής Αεροπορίας, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Κυριακής, στην 124 ΠΒΕ.
Στο πρώτο μέρος έγινε ένα «ταξίδι» πίσω στο χρόνο, στα πρώτα βήματα της Πολεμικής Αεροπορίας, μέσα από αφηγήσεις, εικόνες και κινηματογραφικό αρχειακό υλικό. Η αφήγηση ήταν από τους Νεοσύλλεκτους, Δημήτριο Ραφτόπουλο (οπλίτη) και Χρήστο – Νικόλαο Μπουρλή (Σμηνίτης).
Στο δεύτερο μέρος έγινε αναδρομή στην ιστορία της θητείας των Στρατευσίμων στην ΠΑ, γνωρίζοντας τις στολές, τον οπλισμό, τις ειδικότητες και τα κατορθώματα στους Εθνικούς Αγώνες. Εισηγητής ήταν ο Επισμηναγός (ΤΕΑ) Φωτόπουλος Δημήτριος, ενώ στην αφήγηση ήταν ο Σμηνίτης (ΔΙΟΚ) Τούντας Ιωάννης (Ε16 ΕΣΣΟ) και ο Νεοσύλλεκτος Σμηνίτης Μπουρής Χρήστος.
Το αφιέρωμα στο τρίτο μέρος έκλεισε με την απόδοση τριών μουσικών μερών του Ύμνου στην Ελευθερία, από τις χορωδίες Ορφέας Τρίπολης, Μουσικού Σχολείου Τρίπολης και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν γεμάτη από επισήμους, πολίτες, αλλά και νεοσύλλεκτους. Το "παρών" έδωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, καθώς και πρώην Διοικητές της 124 ΠΒΕ Τρίπολης.
 
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 124 ΠΒΕ
Η ιστορία της Μονάδας αρχίζει από την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, όπου το 1946 συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων (Ν/Σ) Σμηνιτών. Τον ίδιο χρόνο μεταφέρθηκε στον Άραξο, για να λάβει λίγο αργότερα τη σημερινή ονομασία.
Από τον Άραξο η Μονάδα μεταφέρθηκε στην Τρίπολη, στη σημερινή της θέση, τον Αύγουστο του 1973.
Τον Νοέμβριο του 2012, η Μονάδα λειτούργησε ως διακλαδικό κέντρο κατάταξης και εκπαίδευσης Ν/Σ οπλιτών και των τριών κλάδων των ενόπλων Δυνάμεων.
Από τον Ιούλιο του 2014 έως και σήμερα η Μονάδα κατατάσσει και εκπαιδεύει Ν/Σ οπλίτες του ΣΞ και της ΠΑ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...