Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού: "Μεγάλος πνευματικός δημιουργός ο Ηλίας Σιμόπουλος"

Παπαηλιού: "Μεγάλος πνευματικός δημιουργός ο Ηλίας Σιμόπουλος"
Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση του Συλλόγου Καστανοχωριτών (Κραμποβιτών) για τον ποιητή Ηλία Σιμόπουλο και είπε...
Μέσω της οφειλόμενης τιμής που αποδίδεται στη μνήμη του Ηλία Σιμόπουλου, και εξ αφορμής της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Σύλλογος Καστανοχωριτών (Κραμποβιτών), πρέπει να επαινεθεί ο ίδιος ο Σύλλογος, που αναγνωρίζει το έργο ενός μεγάλου τέκνου του Κραμποβού.
Τιμάται σήμερα το έργο ενός μεγάλου πνευματικού δημιουργού.
Ο Η. Σιμόπουλος ανήκε σε μία γενιά, που βίωσε κοσμοϊστορικά γεγονότα, αγώνες, οράματα, ελπίδες, αλλά και στερήσεις, απογοητεύσεις, επώδυνες διαψεύσεις, ανατροπές και αναθεωρήσεις.
Σ΄ αυτό το ιστορικό πλαίσιο, ο Η. Σιμόπουλος, με το έργο του, σκιαγράφησε τον άνθρωπο του καθημερινού μόχθου και του αγώνα της ζωής.
Και απευθύνθηκε σ΄ αυτόν.
Ταυτόχρονα, ο ίδιος δεν ήταν απλός παρατηρητής και καταγραφέας των γεγονότων. Συμμετείχε ενεργά, όχι μόνον στους πνευματικούς, αλλά και στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, όντας «σάρκα από τη σάρκα» του λαού μας.
Γι΄ αυτό και αγαπήθηκε πολύ.
Γι΄ αυτό και τιμάται σήμερα.
Γι΄ αυτό και η σημερινή εκδήλωση δεν είναι μία τυπική εκδήλωση τιμής. Είναι μία εκδήλωση ψυχής από όλους όσοι συμμετέχουν σ΄ αυτήν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...