Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τοπικές Ομάδες στην Ελλάδα θα δημιουργήσουν οι φίλοι του Παρράσιου Πάρκου!

Τοπικές Ομάδες στην Ελλάδα θα δημιουργήσουν οι φίλοι του Παρράσιου Πάρκου!
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου ΠΑΡΡΑΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Κυριακή 20-11-2016.

Μετά τον απολογισμό δράσεων και οικονομικών χρήσεως 1-1/31-12-2015 ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, μέλος του Σωματείου και συντονιστής του φακέλου θεσμοθέτησης, ενημέρωσε την Συνέλευση ότι η διαδικασία κατάθεσης του φακέλου ολοκληρώθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου η περιοχή που προτείνεται να ονομαστεί ΠΑΡΡΑΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΡΟΝΟΜΙΑΣ να ανακηρυχθεί προστατευόμενη ήπιου χαρακτήρα ως Εθνικό Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Για τον λόγο αυτό και ύστερα από τις πρόσφατες σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην κορυφή του Λυκαίου Όρους, το Σωματείο αποφάσισε να διευρύνει τα μέλη του στην διεθνή κοινότητα τροποποιώντας την επωνυμία σε Σωματείο ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΡΑΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ. Τέλος η ΓΣ συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά στην δημιουργία του δρόμου που θα ενώνει τους δύο σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Πάρκου, μεταξύ Λυκαίου Όρους και Επικουρίου Απόλλωνος στις Βάσσες. Επί του θέματος η ΓΣ αποφάσισε να μην πάρει θέση έως ότου ζητηθούν διευκρινήσεις από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, που διευθύνει την ανασκαφή στο Λύκαιο και εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν προκύψει από την επιστημονική αποστολή της ανασκαφικής ομάδας του Παρρασίου Ιδρύματος της Αμερικής, καθότι δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση για τις περιβαλλοντικές συνέπειες και επιπτώσεις από τους αρμόδιους φορείς υλοποίησης (Περιφέρεια Πελοποννήσου, Αρχαιολογική Υπηρεσία Αρκαδίας, κλπ).

Στους άμεσους στόχους των Φίλων του Παρράσιου Πάρκου είναι η δημιουργία Τοπικών Ομάδων στην Ελλάδα (Αρκαδία, Ηλεία, Μεσσηνία και Αθήνα) και στο εξωτερικό, εργαστήρια ενημέρωσης και καταγραφής προτάσεων για έργα και δραστηριότητες στο πλαίσιο ανάπτυξης και προβολής της περιοχής και συνέργειες με παρεμφερείς οργανισμούς και δίκτυα. Μέχρι το τέλος του έτους θα λειτουργήσει η Ιστοσελίδα των ΦΙΛΩΝ και θα υπάρχει online ενημέρωση των μελών και της τοπικής κοινότητας για τα προγράμματα και τις δραστηριότητες του Σωματείου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...