Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παυλής στον ΦΟΔΣΑ: "Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα η ΤΕΡΝΑ. Θα προσφύγουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια" (vd)

Παυλής στον ΦΟΔΣΑ: "Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα η ΤΕΡΝΑ. Θα προσφύγουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια" (vd)
Γνωμοδότηση επί της ΣΜΠΕ του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ με ενστάσεις και “επιθέσεις” στον μελετητή αλλά και στην Κυβέρνηση
Εκλογές για νέο Προεδρείο στον ΦΟΔΣΑ στις 6 Δεκεμβρίου Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα η ΤΕΡΝΑ, όσες υπογραφές και να πέσουν.
Θα προσφύγουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
Με θέμα την γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του αναθεωρημένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου συνεδρίασε, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, 21 Νοεμβρίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου (ΦΟΔΣΑ).
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε, ως μέλος του ΦΟΔΣΑ, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο οποίος τοποθετήθηκε δύο φορές, τη μία επί της ΣΜΠΕ και την άλλη για να απαντήσει στο Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, που έκανε λόγο πως η τοπική διαχείριση των απορριμμάτων από τους Δημάρχους δεν μπορεί να προχωρήσει, γιατί είναι κοστοβόρα και θα βρεθούν σε αδιέξοδο όλοι οι δήμοι, αν δεν ομονοήσουν.
Ο κ.Παυλής έκανε λόγο για δυσαρμονία και ανακολουθία μεταξύ των κειμένων του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ και της ΣΜΠΕ και ανέφερε πως θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κοροϊδία ορισμένων γύρω από το θέμα των απορριμμάτων. Μάλιστα μίλησε για πιέσεις προς τον μελετητή από πλευράς γενικών γραμματέων των αρμόδιων υπουργείων της Κυβέρνησης και σημείωσε πως η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη της τον ΦΟΔΣΑ. Τόνισε πως για να γνωμοδοτήσουν επί της ΣΜΠΕ θα πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις ενώ επεσήμανε πως μόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μπορούν να τα βρουν και να συμφωνήσουν ΦΟΔΣΑ και Περιφέρεια καθώς και Κυβέρνηση. Επιπλέον μιλώντας για την υπογραφή της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ σημείωσε πως δεν υπήρχε αρχικά η εταιρεία και αναρωτήθηκε ποιος θα είναι τελικά ο τρίτος συμβαλλόμενος, ενώ επεσήμανε πως όσες υπογραφές και να μπουν δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, γιατί εκκρεμούν αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπάρχει και νέα μηνυτήρια αναφορά), ενώ ο Δήμος Τρίπολης θα προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, γιατί το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων θα έρθει στα όρια του.
Να σημειώσουμε πάντως πως η τελική απόφαση του ΦΟΔΣΑ ήταν να τροποποιηθεί η ΣΜΠΕ με όρους που περιλαμβάνονται στον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ για να συνάδουν τα δύο κείμενα, ενώ ανακοινώθηκε πως οι εκλογές για νέο Προεδρείο και Εκτελεστική Επιτροπή του οργάνου θα γίνουν στις 6 Δεκεμβρίου.
Δείτε αναλυτικά τις δύο παρεμβάσεις του κ.Παυλή στο βίντεο.

Πηγή: http://www.drt915.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...