Menu
RSS
Σάββατο, 11/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη – Στο επίκεντρο το θέμα οφειλών από δημοτικούς συμβούλους – Σε εξέλιξη προανάκριση από την εισαγγελία

Τρίπολη – Στο επίκεντρο το θέμα οφειλών από δημοτικούς συμβούλους – Σε εξέλιξη προανάκριση από την εισαγγελία

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, το βράδυ της Τρίτης, εκτός ημερήσιας διάταξης, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης ρώτησε τη διοίκηση αν υπάρχουν οφειλές εκλεγέντων δημοτικών συμβούλων, οφειλές μη ρυθμισμένες ή ρυθμισμένες και μη εξυπηρετούμενες και πως θα το αντιμετωπίσετε. «Δεν το λέω με την έννοια ότι σκέπτομαι να κάνω κάτι διοικητικά ή νομικά, αλλά είναι αδιανόητο αν φεύγουν κατασχετήρια από το δήμο για 300 ευρώ και να υπάρχουν ακόμα, αν υπάρχουν, άνθρωποι που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την υφιστάμενη νομοθεσία. Καλό είναι αυτό να λύνονται μέσα στα δημοτικά συμβούλια» είπε.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΥΛΗ

«Ρωτάει ο κ. Σμυρνιώτης αν υπάρχουν οφειλές. Επειδή τέθηκε και την προηγούμενη φορά, η αιρετή διοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση σε προσωπικά δεδομένα. Σίγουρα, δημιουργήθησαν οφειλές στο μεσοδιάστημα, από τότε που στάλθηκαν σημειώματα που είχαν 10-15 χρόνια να αποσταλούν. Σε εμένα ήρθαν σημειώματα για παραβάσεις (κλήσεις) 840 ευρώ με προσαυξήσεις, μετά από 18 χρόνια. Εκεί, υπήρξαν και ρυθμίσεις, το θέμα για μένα έκλεισε άμεσα. Επίσης, έγιναν ρυθμίσεις και για άλλους συνάδελφους.

Υπήρχαν όμως και οφειλές άλλες. Ο κ. Τσιαμούλος ζήτησε να του δώσουμε στοιχεία, δεν είναι ότι δεν θέλουμε να δώσουμε, είναι προσωπικά δεδομένα. Η Υπηρεσία μου είπε ότι δεν μπορούμε να δώσουμε και ζήτησε νομική γνωμάτευση. Η γνωμάτευση ήταν να μην δοθούν τα στοιχεία. Μετά ζητήθηκε με εισαγγελική εντολή και φυσικά δόθηκε. Αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη μία έρευνα που διεξάγει με οφειλές που υπάρχουν, αν υπάρχουν, είναι στο στάδιο της προανάκρισης. Η Υπηρεσία δίνει απευθείας τα στοιχεία στον Εισαγγελέα.

Αν υπάρχουν άτομα που έχουν ρυθμίσει ή δεν έχουν ρυθμίσει και αν έχουν λάβει γνώση, διότι κι αυτό είναι σημαντικό, σας λέω πληροφοριακά, η προϊσταμένη του τμήματος μου είπε ότι αφορά 2-3 περιπτώσεις που δεν έχουν ρυθμίσει και έχουν δοθεί τα στοιχεία στην Εισαγγελία.

Καλό θα είναι να πάνε να ρυθμίσουν. Περαιτέρω, δεν γνωρίζω, δεν ξέρω κάτι παραπάνω για κάποιον. Όσοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν οφειλές, πρέπει να πάνε να ρυθμίσουν.»

«Δεν είναι προσωπικό δεδομένο όταν αφορούν συμβούλους» είπε ο κ. Σμυρνιώτης.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ

Ο Νίκος Τσιαμούλος τόνισε στην τοποθέτησή του … «Δεν είχαμε πρόθεση να βάλουμε κατά κάποιου συναδέλφου με καμία διοικητική διαδικασία. Πρέπει να σεβόμαστε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Αυτό που νιώθω κάπως ικανοποιημένος είναι ότι μετά από αυτές τις διαδικασίες, πήγαν κάποιοι συνάδελφοι και ρύθμισαν. Γιατί έπρεπε να γίνει όλη αυτή η διαδικασία για να γίνει το αυτονόητο; Πρέπει να ταχτοποιηθούν οι οφειλές να μην μας συζητάει ο κόσμος.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...