Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δραματική κατάσταση – Ένας στους δύο καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ

Δραματική κατάσταση – Ένας στους δύο καταναλωτές αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ
Ομόφωνη απόφαση έχει λάβει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ έτσι ώστε να υποβληθεί ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση για να καθορίσει και η επιχείρηση τα επόμενα βήματά της για είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών και την παροχή κινήτρων προς τους καταναλωτές της.
Κατά τη συζήτηση του θέματος παρίσταντο ο Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑΤ κ. Παρασκευόπουλος Γεώργιος, ο Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Μανδρώνης Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Δελής Δημήτριος, ο Διευθυντής Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Τσόπελας Γεώργιος και ο Διευθυντής Προστασίας Υδάτινου Περιβάλλοντος κ. Κοτσιώνης Παναγιώτης.
Εισηγούμενος το θέμα ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Γεώργιος Καρώνης είπε στα μέλη του ΔΣ ότι στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής που ασκεί η επιχείρηση σε άτομα με ειδικές ανάγκες, τρίτεκνους και πολυτέκνους, μπορούν να προστεθούν και κάποια ακόμα μέτρα για την ανακούφιση των καταναλωτών.
«Με γνώμονα τη ρητή διάταξη αυτή του νόμου για ανακούφιση των καταναλωτών να δύναται η επιχείρηση σε πρώτη φάση να εξετάσει την περίπτωση της μείωσης, όπως και στην ΔΕΗ, της αξίας του νερού κατά 10% στους συνεπείς πελάτες προς την επιχείρηση, δηλ. σ’ αυτούς που εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους μετά την λήψη απόφασης.
Ένα δεύτερο μέτρο για ανακούφιση των καταναλωτών λόγω της οικονομικής κρίσης θα μπορούσε να αποτελέσει και διακανονισμός των οφειλών τους σε περισσότερες δόσεις από τις δώδεκα που σε μέγιστο αριθμό εφαρμόζεται σήμερα με διαγραφή των προσαυξήσεων. Είναι βέβαια γεγονός ότι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προς την επιχείρηση έχουν αυξηθεί δραματικά και όπως φαίνεται από τα οικονομικά στοιχεία της υπηρεσίας ο ένας στους δύο αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του» είπε.
Τον λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΤ κ. Παρασκευόπουλος Γεώργιος ο οποίος παρέθεσε τα οικονομικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το ποσό των ανεξόφλητων λογαριασμών ανέρχεται σε 5,4 εκ και περίπου το 45% των καταναλωτών αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της ΔΕΥΑΤ.
Σε ποσοστό περίπου 25% των καταναλωτών είναι συνεπείς και εκπληρώνουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους και το υπόλοιπο 30% παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση.
Όμως θα πρέπει και εκ μέρους της επιχείρησης να ενταθούν οι προσπάθειες είσπραξης των ανεξόφλητων λογαριασμών των καταναλωτών, εφαρμόζοντας τα ισχύοντα στον Κανονισμό Ύδρευσης (προειδοποιήσεις και διακοπές παροχών) και τις επί μέρους αποφάσεις που διαθέτει (βεβαίωση οφειλών για είσπραξη μέσω της ΔΟΥ, διακανονισμό οφειλών κλπ).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...