Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δίκη: Μετά από 8 ώρες, απερρίφθη το αίτημα για εξαίρεση της Προέδρου του Δικαστηρίου (vd)

Δίκη: Μετά από 8 ώρες, απερρίφθη το αίτημα για εξαίρεση της Προέδρου του Δικαστηρίου (vd)
Η δίκη θα ξεκινήσει πάλι την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 9 το πρωί με την κατάθεση των επόμενων μαρτύρων και σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου θα υπάρχει ακροαματική διαδικασία, καθημερινά, μέχρι και την Πέμπτη. 

8 ώρες χρειάστηκαν για να βγει η τελική απόφαση, αν το Δικαστήριο της Τρίπολης θα συνεχίσει ή όχι την εκδίκαση της υπόθεσης του φόνου του 42χρονου καπετάνιου Α.Λάμπρου με την ίδια Πρόεδρο ή όχι και βέβαια δεν προχώρησε καθόλου η ακροαματική διαδικασία, αφού δεν εξετάστηκε κανένας μάρτυρας, κατά την τέταρτη μέρα της δίκης της επονομαζόμενης “μαύρης χήρας”.

Στις 7, λοιπόν,  αργά το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου η τριμελής σύσταση του Δικαστηρίου και μετά από πρόταση του Εισαγγελέα απέρριψε το αίτημα εξαίρεσης της Προέδρου του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Τρίπολης, που είχαν καταθέσει το πρωί της ίδιας μέρας, οι συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Βασίλης και Σπύρος Ρομποτής.

Για να βγει η τελική απόφαση υπήρξαν πολύωρες διακοπές της ακροαματικής διαδικασίας και είναι χαρακτηριστικό πως η μία διακοπή έγινε στις 12 το μεσημέρι (η δίκη είχε ξεκινήσει στις 11) και επανήλθε το σώμα στις 4 με την Πρόεδρο του Δικαστηρίου – για την οποία είχε υποβληθεί αίτημα εξαίρεσης, να ζητά με προσωπική της αίτηση να απέχει από την άσκηση των καθηκόντων της για σοβαρούς λόγους ευπρέπειας και επειδή νιώθει προσβεβλημένη ως άνθρωπος και ως δικαστής σχετικά με την αμεροληψία και την εντιμότητά της ως Προέδρου του Δικαστηρίου.

Η αίτηση αποχής της Προέδρου απερρίφθη από τη νέα σύσταση του Δικαστηρίου (ήρθε νέα Πρόεδρος από την Αργολίδα) και στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τους λόγους που ζητούν οι συνήγοροι την εξαίρεση της Προέδρου (η συζήτηση έγινε με την νέα σύσταση του δικαστηρίου).

Η υπεράσπιση εξήγησε αναλυτικά τους λόγους που είχαν να κάνουν με τον τρόπο με τον οποίο η Πρόεδρος ασκούσε τα καθήκοντά της, όσον αφορά την υπόθεση στην ακροαματική διαδικασία (εξέταση μαρτύρων, απόρριψη αιτημάτων συνηγόρων υπεράσπισης), αλλά ζήτησαν την εξαίρεσή της, όπως ειπώθηκε γιατί όταν αποχώρησαν από τη δίκη, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, “έσπευσε” η Πρόεδρος να ορίσει νέους δικηγόρους από την Τρίπολη, χωρίς να ακολουθήσει τα οριζόμενα στο Νόμο και κυρίως χωρίς να ρωτήσει την κατηγορούμενη.

dsc01806

(στη φωτο οι δικηγόροι που ορίστηκαν από το Δικαστήριο όταν αποχώρησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της Δήμητρας Βούλγαρη, οι οποίοι τελικά δεν χρειάστηκε να συμμετάσχουν στην διαδικασία)

Τελικά η νέα σύνθεση του Δικαστηρίου απέρριψε ως νόμω αβάσιμη τη συγκεκριμένη αίτηση και επανήλθε το Δικαστήριο με την παλιά του σύνθεση για να διακόψει και πάλι για τη Δευτέρα.

Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών, του κ.Γεωργόπουλου (πολιτική αγωγή) και των Σ. και Β.Ρομποτή (συνήγοροι υπεράσπισης Δήμητρας Βούλγαρη)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...