Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τέχνη - Έκθεση του Δημήτρη Ματαράγκα εγκαινιάστηκε στην Τρίπολη (εικόνες)

Τέχνη - Έκθεση του Δημήτρη Ματαράγκα εγκαινιάστηκε στην Τρίπολη (εικόνες)
Την Παρασκευή το βράδυ, στον "ναό της τέχνης" του Τάκη Κούρου, στην Τρίπολη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, εγκαινίασε την έκθεση του Διονύση Ματαράγκα με θέμα 1996-2016 “Δημιουργίες στο χρόνο”- Αναδρομική Έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.
"Ο καλλιτέχνης είναι εκείνος ο άνθρωπος που δουλεύει όχι μόνο με τα χέρια αλλά και με το μυαλό και κυρίως με την ψυχή και παίρνει ένα άμορφο πράγμα και το κάνει εικόνα με συναισθήματα και με μηνύματα.
Στο έργο του Διονύση Ματαράγκα βλέπει κανείς, μεταξύ άλλων, το λιμάνι, που αποτελεί ένα ξεκίνημα, αλλά προϊδεάζει και για το ταξίδι, την πορεία που θα ακολουθήσει το πλοίο -ο άνθρωπος- και την επιστροφή πάλι στο λιμάνι, στο αγκυροβόλιο για ξεκούραση.
Η τέχνη είναι σημαντική αλλά δυστυχώς στην Αρκαδία μας, αν και έχουμε πολλούς καλλιτέχνες και υπάρχει στενή σχέση από αρχαιοτάτων χρόνων με την καλλιτεχνική δημιουργία, υπάρχει εκτός από βαρυχειμωνιά στον καιρό και εικαστική βαρυχειμωνιά και θα πρέπει να προβληματιστούμε για αυτό.
Να ευχηθώ υγεία στους πρωτεργάτες της έκθεσης, καλή επιτυχία στην έκθεση και μακάρι να έχουμε συνέχεια τέτοιες καλλιτεχνικές πινελιές στην περιοχή μας" τόνισε ο κ. Γιαννακούρας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...