Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ο Γιώργος Ζαραφέτας γράφει για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου (με καταγωγή από τα Λαγκάδια)

Ο Γιώργος Ζαραφέτας γράφει για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου (με καταγωγή από τα Λαγκάδια)

Έφυγε από τη Ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (καταγόταν από τα Λαγκάδια Γορτυνίας)

-------- . -------

Ο Κωστής Στεφανόπουλος εν ζωή ένιωθε υπερήφανος για την Αρκαδική του καταγωγή.

Το Πολιτικό του Γραφείο ήταν πάντα ανοικτό για τους Αρκάδες και μέσα στο Κοινοβούλιο στήριζε δυναμικά τα θέματα που αφορούσαν την Αρκαδία.

Τον Αύγουστο του 1996 που έγινε στην Τρίπολη το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρκάδων, όπου συμμετείχαν οι Ομοσπονδίες Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας, Ελλάδας, με Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής ο Νομάρχης Αρκαδίας, όταν τελείωσε το Συνέδριο ο Λάτρης της Αρκαδίας αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος, Πρόεδρος τότε της Δημοκρατίας, μας κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο και ζήτησε να ενημερωθεί για τις εργασίες του Συνεδρίου.

Στις 4 Αυγούστου 1996 έγινε συνάντηση του Προέδρου με τον Νομάρχη Αρκαδίας κ. Γιαννόπουλο και τον Αντιπρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Γεωργίου Ζαραφέτα, Νομαρχιακό Σύμβουλο Αρκαδίας.

Ο αείμνηστος μας υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, όπου ρωτούσε για τους Απόδημους Αρκάδες της Διασποράς, αν είχαν  μεγάλη συμμετοχή κλπ. Στο σημείο αυτό ο Νομάρχης είπε: «Κύριε Πρόεδρε το Συνέδριο διακρίθηκε για την μεγάλη συμμετοχή που είχαμε από τους Απόδημους Αρκάδες και την μεγάλη συμμετοχή του λαού της Αρκαδίας. Μεγάλη επιτυχία είχε και η κρουαζιέρα που έγινε στα ελληνικά νησιά και στην Έφεσο (Χαμένες Πατρίδες) όπου υπάρχει έντονο το στοιχείο ο ελληνικός πολιτισμός».

Ο Αρκαδολάτρης Πρόεδρος κ. Στεφανόπουλος είπε στον Νομάρχη: «Να επιμείνετε να γίνει Πανεπιστήμιο Τριπόλεως, εγώ θα μιλήσω στον Υπουργό και αν χρειασθεί και στο Σημίτη».

Η Πανελλαδική Ένωση εύχεται στον Κωστή Στεφανόπουλο να έχει «καλό ταξίδι στο ταξίδι της αιωνιότητας και να είναι ελαφρύ το χώμα της Πατραϊκής Γης που τον σκέπασε».

Του εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έπραξε, όσο ζούσε, για την Αρκαδία.

Για την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων

Γεώργιος Ζαραφέτας

τέως Νομαρχιακής Σύμβουλος Αρκαδίας 

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - Μια αναμνηστική φωτογραφία στο γραφείο του αείμνηστου Κωστή Στεφανόπουλου με τον νομαρχιακό σύμβουλο Αρκαδίας Γεώργιο Ζαραφέτα και τον βιομήχανο Ιωάννη Κοψαφτόπουλο. Σκοπός της συνάντησης η ανάπτυξη της Αρκαδίας. )

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...