Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αλωνίσταινα – Κρύο, πολύ κέφι, χορός και φασολάδα στη γιορτή χειμώνα! (vd)

Αλωνίσταινα – Κρύο, πολύ κέφι, χορός και φασολάδα στη γιορτή χειμώνα! (vd)
Πολύ κόσμο, χορό, τραγούδι και κέφι ήταν τα χαρακτηριστικά της γιορτής του χειμώνα στην Αλωνίσταινα!
Αφού άναψε μια μεγάλη φωτιά στο κέντρο της πλατείας ξεκίνησε ο χορός από το Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης. Παράλληλα ο κόσμος απόλαυσε ζεστή φασολάδα που από νωρίς είχαν φτιάξει οι γυναίκες του χωριού σε μεγάλα καζάνια, κρασί, τσίπουρο και άλλα καλά! 
Στη συνέχεια ο κόσμος μπήκε στο χορό και με τη συνοδεία του νταουλιού και του κλαρίνου "φούντωσε" το κέφι, το οποίο διήρκησε μέχρι αργά.
Η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη όψεων του τοπικού πολιτισμού, στη συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας και τη διεύρυνση του επικοινωνιακού χαρακτήρα της εκδήλωσης, που θα συμβάλλει στην μύηση των νεότερων γενεών στις εορταστικές πρακτικές και στις αξίες της παραδοσιακής κοινωνίας.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές χειμωνιάτικες γεύσεις, χόρεψαν και τραγούδησαν γύρω από τη μεγάλη φωτιά που θα ανάψει στην κεντρική πλατεία του χωριού. 
Εκεί ήταν ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης, ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο", Κώστας Τζιούμης, ο επικεφαλής της παράταξης "Αλλάζουμε τα Δεδομένα" Νίκος Τσιαμούλος, ο Αντιδήμαρχος, Σωτήρης Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ, Θεόδωρος Καραλής, ο εκπρόσωπος τύπου της Περιφέρειας, Νικόλας Γιαννακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος, Στέφανος Χατζόπουλος και πολλοί άλλοι.
Την συνδιοργάνωση είχαν η Δημοτική Ενότητα Φαλάνθου, η Κινότητα Αλωνίσταινας, ο Σύλλογος των Απανταχού Αλωνιστιωτών και το Κέντρο Ελληνικού Χορού.

- Πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/atzenta/item/60936-giorti-xeimona-simera-stin-alonistaina.html

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...