Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Από το … 2012 έχει να πληρώσει χρήματα για το «λιγνιτόσημο» η ΔΕΗ στην Αρκαδία! (vd)

Από το … 2012 έχει να πληρώσει χρήματα για το «λιγνιτόσημο» η ΔΕΗ στην Αρκαδία! (vd)
Η Επιτροπή του Λιγνιτόσημου συνεδρίασε την Πέμπτη και στην Τρίπολη και ενέταξε σημαντικά έργα για την περιοχή του λεκανοπεδιου Μεγαλόπολης, το οποίο επηρεάζεται από τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ.
Τα έργα που εντάχθηκαν ήταν 13, ειδικά για τη Γορτυνία εντάχθηκε ένας δρόμος από τη Στεμντίτσα στη Μάνα του Νερού και ένα γήπεδο στη Στεμνίτσα. Από την Περιφέρεια εντάχθηκε ένας περιφερειακός δρόμος στην Καρύταινα, για να αποσυμφορηθεί το κέντρο του χωριού. Επίσης, εντάχθηκε έργο για την πρόσβαση στη Μονή Καλαμίου, αλλά και προς το Μυκηναϊκό νεκροταφείο, στο Παλαιόκαστρο. Αυτές τις ημέρες επίσης δουλεύεται ο δρόμος Λύκαια – Νέδα.
Από το Λιγνιτόσημο θα γίνουν επίσης έργα στο κλειστό γυμναστήριο της Μεγαλόπολης, που υπέστη ζημιές τον Ιούνιο από τις πλημμύρες, ενώ το Πολυτεχνείο θα προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη μελέτη για τις επιπτώσεις στην περιοχή από τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας μίλησε για ένα μεγάλο πρόβλημα στο οικονομικό κομμάτι, αφού η ΔΕΗ χρωστάει από το 2012 και δεν αποδίδει το ποσοστό που πρέπει από την εξόρυξη λιγνίτη! «Τα τελευταία τρία χρόνια η ΔΕΗ δεν τα έχει δώσει και χάνονται τόκοι» είπε ο κ. Γιαννακούρας.
Σε προηγούμενη επιστολή δεν είχε απαντήσει καν η ΔΕΗ και θα επιδιωχθεί πλέον απευθείας συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ για να μπορέσουν να εξασφαλιστούν χρήματα από τα χρωστούμενα και να προχωρήσουν μεγάλα έργα. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...