Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Άγαλι - Γιορτή με ... γουρνοχαρά, τοπικά προϊόντα, χορό και τραγούδι! (εικόνες - βίντεο)

Άγαλι - Γιορτή με ... γουρνοχαρά, τοπικά προϊόντα, χορό και τραγούδι! (εικόνες - βίντεο)
Η 1η Αγαλαίϊκή Γιορτή οργανώθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής, στο χωριό Λίμνη της Αρκαδίας, από τον Αγροτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Λίμνης "Το Άγαλι", με τη βοήθεια και στήριξη της Περιφέρειας.
Στόχος της γιορτής είναι η ανάδειξη, την ενίσχυση και την διαφήμιση της κτηνοτροφίας και των μοναδικών τοπικών κτηνοτροφικών προϊόντων παραγωγής του χωριού, με βάση το γάλα και όλα τα παράγωγα προϊόντα - παρασκευάσματα, όπως τόνισε και η Πρόεδρος Κατερίνα Κουρή.
Παράλληλα, για έβδομη συνεχή χρονιά, αναβίωσε και φέτος σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρίπολης «το έθιμο της γουρουνοχαράς ή γουρουνίσματος» την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.
Η γιορτή ξεκίνησε με τη γουρνοχαρά, τοπικά προιόντα, καλό φαγητό και κρασί και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο γλέντι με ζωντανή μουσική. 
Στη γιορτή ήταν από την περιφέρεια ο Γιάννης Κατσίρης και ο Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, η πολιτευτής, Εύη Τατούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Παπαχρόνης, Μπάμπης Σταμάτης, Δήμος Σωτηρόπουλος, Δημήτρης Κοσκινάς και Μαρία Εικοσιδέκα. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...