Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απόφαση για σκουπίδια στο Μεγαβούνι καλείται να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης – Δείτε την εισήγηση!

Απόφαση για σκουπίδια στο Μεγαβούνι καλείται να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης – Δείτε την εισήγηση!
To 19o και τελευταίο θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Πέμπτη, 8.00 το βράδυ) αφορά τη την επιλογή του Μεγαβουνίου για να γίνεται εκεί η διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται μια εισήγηση, την οποία συνυπογράφουν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου, Ιωάννης Κοκοσιούλης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Τότσης. Με την εισήγηση προτείνεται το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης να πάρει Απόφαση ότι η θέση του έργου «Προσωρινή μεταβατική λύση διαχείριση απορριμμάτων Δήμου Τρίπολης», είναι η θέση «Μεγαβούνι» Τ.Κ. Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισήγησης, οι δασικές αρχές γνωμοδοτούν θετικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου και η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, ζητά τη λήψη Απόφασης σχετικά με την επιλογή της θέσης για το έργο «Προσωρινή μεταβατική λύση διαχείριση απορριμμάτων Δήμου Τρίπολης» στη θέση «Μεγαβούνι» Τ.Κ. Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου.
 
Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ
ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης σχετικά με την επιλογή της θέσης ΄΄Μεγαβούνι΄΄ Τ.Κ. Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης, ως χώρος για το έργο «Προσωρινή μεταβατική λύση διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Τρίπολης».
Έχοντας υπόψη:
1. Την αριθ. 841/2-12-2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης με την οποία έγινε τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και αναμόρφωση προϋπολογισμού για εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα έργα προσωρινής μεταβατικής λύσης διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Τρίπολης».
2. Την αριθ. 113/17-3-2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης με θέμα: «Συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων».
3. Το αριθ. πρωτ. 74791/30-12-2014 έγγραφο του Δήμου Τρίπολης με το οποίο είχε διαβιβαστεί η μελέτη «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο προσωρινής μεταβατικής λύσης διαχείρισης απορριμμάτων Δήμου Τρίπολης», προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, για την έκδοση Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων.
4. Το αριθ. πρωτ. 216329/17-11-2016 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με θέμα: ΄΄Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων του έργου «Προσωρινή μεταβατική λύση διαχείριση απορριμμάτων Δήμου Τρίπολης» στη θέση «Μεγαβούνι» Τ.Κ. Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης, ΠΕ Αρκαδίας΄΄, με το οποίο διαβιβάζονται έγγραφα των αρμόδιων δασικών αρχών με τα οποία γνωμοδοτούν θετικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του παραπάνω έργου και
5. Το αριθ. πρωτ. 39298/1193/13-5-2016 έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με το οποίο μας ζητείται η λήψη Απόφασης σχετικά με την επιλογή της θέσης για το έργο «Προσωρινή μεταβατική λύση διαχείριση απορριμμάτων Δήμου Τρίπολης» στη θέση «Μεγαβούνι» Τ.Κ. Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου.
Εισηγούμεθα όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης πάρει Απόφαση ότι η θέση του έργου «Προσωρινή μεταβατική λύση διαχείριση απορριμμάτων Δήμου Τρίπολης», είναι η θέση «Μεγαβούνι» Τ.Κ. Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΣΙΟΥΛΗΣ
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΤΟΤΣΗΣ"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...