Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Τα έργα για μουσείο στη Λουκού Κυνουρίας μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ»!

«Τα έργα για μουσείο στη Λουκού Κυνουρίας μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ»!
Τη δυνατότητα χρηματοδότησης του υπαίθριου Μουσείου στη Λουκού Κυνουρίας τονίζει ο γενικός γραμματέας επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, απαντώντας, σε ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Την απάντηση του κ. Κορκολή, δημοσιεύει σήμερα το «Καλημέρα Αρκαδία» και αναφέρει: «Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος στο πλαίσιο των Ε.Π. της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013, εντάχθηκε το έργο με τίτλο «Υπαίθριο Μουσείο Κεντρικού Τμήματος της Ρωμαϊκής Έπαυλης Ηρώδου του Αττικού στη Λουκού Κυνουρίας» στο επιχειρησιακά πρόγραμμα «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΙΟΝΙΟΙ ΝΗΣΟΙ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 4.298.000έ. Η ανωτέρω πράξη ανακλήθηκε με την αριθμ. 4981/29-9-2014 απόφαση, λόγω αδυναμίας εκτέλεσης του έργου από το δικαιούχο.
Σχετικά με την δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από τα Ε.Π. της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, σας γνωστοποιούμε ότι στο πλαίσιο του τομεακού ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ)» και του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014-2020, προβλέπεται η δυνατότητα χρηματοδότησης δράσεων στον τομέα του πολιτισμού μέσω της επενδυτικής προτεραιότητας 6ε «Διατήρηση, προστασία, προώθηση και ανάπτυξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».
Στο τομεακό πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ διατίθενται στην επενδυτική προτεραιότητα προγραμματικοί πόροι ύψους 73,9 εκ € ενώ στο πλαίσιο του ΠΕΠ Πελοποννήσου προβλέπονται προγραμματικοί πόροι ύψους 13,1 εκ Ε. Σε ότι αφορά την εξειδίκευση των προγραμμάτων, τον προγραμματισμό των προσκλήσεων και ειδικότερα θέματα επιλεξιμότητας πράξεων τόσο στο τομεακό ΕΠ ΕΠΑΝΕΚ όσο και στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, αρμόδιο να απαντήσει είναι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του εκάστοτε προγράμματος, στην οποία μπορεί να απευθυνθεί και ο ενδιαφερόμενος δικαιούχος για περαιτέρω πληροφορίες.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...