Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δημοτικό Συμβούλιο - Πάρθηκε απόφαση για Καταφύγιο αδέσποτων ζώων!

Δημοτικό Συμβούλιο - Πάρθηκε απόφαση για Καταφύγιο αδέσποτων ζώων!
Λόγω της πιεστικής ανάγκης επίλυσης του χρονίζοντος προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα, το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία αποφάσισε για την απ’ ευθείας εκμίσθωση του ανωτέρω αγροτεμάχιου ιδιοκτησίας των κ.κ. Αργυρώς και Σωτηρίας Πετροπούλου, με σκοπό την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με τους κάτωθι όρους:
 
Άρθρο 1ο : Περιγραφή του ακινήτου
Το προς μίσθωση ακίνητο, για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων από το Δήμο Τρίπολης, είναι δύο συνεχόμενα αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 5.823,28 τ.μ. και εντός αυτού βρίσκονται τα ακόλουθα κτίσματα:  α) υπόστεγο Νο4, εμβαδού 352,75 τ.μ., β) κτίσμα (γραφείο, κουζίνα, αποχωρητήριο), εμβαδού 43,15 τ.μ. και γ) λοιποί υπόστεγοι χώροι, συνολικού εμβαδού 913,15 τ.μ. (υπόστεγο Νο 1, εμβαδού 315,00 τ.μ., υπόστεγο Νο 2, εμβαδού 299,32 τ.μ., υπόστεγο Νο 3, εμβαδού 184,58 τ.μ., υπόστεγο Νο 5, εμβαδού 114,25 τ.μ.).   Το υπόστεγο Νο4 έχει χτιστεί με βάση την οικοδομική άδεια, ενώ για τα υπόλοιπα κτίσματα έχει γίνει η τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Το ανωτέρω ακίνητο βρίσκεται στην Τ.Κ. Νεστάνης, εκτός σχεδίου, στη θέση «Φανερωμένη» ή «Αμούτσες», έχει πρόσβαση από την παλαιά Επαρχιακή οδό Τρίπολης - Νεστάνης και πληροί τους παρακάτω όρους:
 
1.           Είναι έκτασης από τέσσερα (4) έως δεκαπέντε (15) στρέμματα, με ελάχιστη διάσταση γηπέδου (μήκος / πλάτος) τα τριάντα (30) μέτρα.
2.           Βρίσκεται σε απόσταση δύο (2) έως δέκα (10) χιλιομέτρων από τα όρια του οικισμού της πόλης της Τρίπολης και σε απόσταση τριακοσίων (300) τουλάχιστον μέτρων από την πλησιέστερη κατοικία. 
3.           Οι κτιριακές εγκαταστάσεις, που υπάρχουν στο αγροτεμάχιο διαθέτουν οικοδομική άδεια ή είναι νομιμοποιημένες – τακτοποιημένες, σύμφωνα με την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία.
4.           Διαθέτει παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και να μην υπάρχουν αντίστοιχες οικονομικές εκκρεμότητες.
5.           Διαθέτει περιμετρική περίφραξη.
6.           Διαθέτει οδική πρόσβαση, βατή για επιβατικά αυτοκίνητα.
7.           Είναι στην αποκλειστική κυριότητα, νομή και κατοχή αυτών που το προσφέρουν.
8.           Να είναι ελεύθερο νομικών βαρών ή διεκδικήσεων (υποθήκες, προσημειώσεις, κατασχέσεις κλπ) και γενικά οποιασδήποτε άλλης πράξης που επηρεάζει τη νομική κατάσταση ενός ακινήτου.
 
Άρθρο 2ο : Διάρκεια της σύμβασης
1.     Η διάρκεια της μίσθωσης είναι εννέα (9) έτη.
2.     Ο Δήμος Τρίπολης, μπορεί να παρατείνει αυτοδικαίως τη μίσθωση μέχρι εννέα (9) έτη ακόμα, με γραπτή δήλωση του προς τις εκμισθώτριες, έξι μήνες πριν λήξει η μίσθωση.
3.     Αποκλείεται αξίωση του μειοδότη για αποζημίωση, λόγω καθυστέρησης της εγκατάστασης του Δήμου, που θα προέρχεται από κάποιο νομικό ή πραγματικό κώλυμα, καθώς επίσης και η μονομερής λύση της σύμβασης για το λόγο αυτό.
4.      Ο Δήμος θα μπορεί να εγκαταλείψει το μίσθιο πριν λήξει η μίσθωση, εφόσον δεν συντρέχουν οι λόγοι για τους οποίους αρχικά μισθώθηκε, αφού προηγουμένως ενημερώσει τις εκμισθώτριες τρεις (3) μήνες πριν.
5.     Οι εκμισθώτριες, θα μπορούν να ζητήσουν την πρόωρη αποχώρηση του Δήμου Τρίπολης από το μίσθιο, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία.
 
Άρθρο 3ο : Μίσθωμα
1.     Το συνολικό μηνιαίο μίσθωμα, ανέρχεται στο ποσό των 1.500,00€ και θα είναι σταθερό για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.
2.     Το αναλογούν χαρτόσημο καταβάλλεται από τις εκμισθώτριες
3.     Το ποσό του μισθώματος, θα καταβάλλεται από το Δήμο προς τις εκμισθώτριες, με την έκδοση χρηματικού εντάλματος, αφού προσκομισθούν στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία τα προβλεπόμενα από το νόμο δικαιολογητικά.
4.     Το μίσθωμα θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο και στο τέλος κάθε τριμηνίας (άρθρ. 21, Ν.3130/2003), σε τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.
5.     Οι τυχόν καθυστερούμενες οφειλές του Δήμου προς τις εκμισθώτριες, δεν θα επιβαρύνονται με προσαυξήσεις.
6.     Για ενδεχόμενες καθυστερήσεις ή πιθανή άρνηση θεώρησης του χρηματικού εντάλματος από την Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου, ουδεμία ευθύνη φέρει ο Δήμος, ο οποίος δεν υποχρεούται για το λόγο αυτό σε καμία αποζημίωση. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση καθυστερημένης προσκόμισης εκ μέρους των εκμισθωτριών οποιουδήποτε δικαιολογητικού που καθιστά σύννομη την απαίτησή του.
 
Άρθρο 4ο :    Λοιπές Διατάξεις
1.     Οι εκμισθώτριες, οφείλουν, μέσα σε δέκα (10) ημέρες, από την κοινοποίηση προς αυτές, της ειδοποίησης της σχετικής με την έγκριση της παρούσας απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, να προσέλθουν για τη σύνταξη και υπογραφή της σχετικής σύμβασης, διαφορετικά, μπορεί μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κινηθεί δικαστική διαδικασία προάσπισης των συμφερόντων του Δήμου. Μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίσθηκε οριστικά.
2.     Θα γίνουν οι απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες ώστε να καταστεί το ακίνητο κατάλληλο και λειτουργικό για το σκοπό που προορίζεται. Οι κατασκευαστικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο μίσθιο, μετά την καθ’ οιονδήποτε τρόπο λύσης της προκειμένης μισθώσεως, θα παραμείνουν επ’ ωφελεία του μισθίου.
3.     Κάθε διαφορά που τυχόν προκύψει, εφόσον δεν μπορεί να επιλυθεί με συνεννόηση, θα επιλύεται στα Δικαστήρια Τριπόλεως.
4.     Τα κηρύκεια δικαιώματα, τα συμβολαιογραφικά έξοδα και τα τέλη και τα έξοδα δημοσίευσης της διακήρυξης, βαρύνουν τους εκμισθωτές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...