Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περιπατητικά μονοπάτια και ειδικές τουριστικές διαδρομές σε Λούσιο, Αλφειό και Λύκαιο!

Περιπατητικά μονοπάτια και ειδικές τουριστικές διαδρομές σε Λούσιο, Αλφειό και Λύκαιο!
Τη σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης, µεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ο.Τ.Α. για την υλοποίηση της Πρότασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας «Μελέτη για την αξιοποίηση και ανάδειξη υφιστάµενων περιπατητικών µονοπατιών και ε ιδικών διαδροµών ποταµών Λουσίου και Αλφειού και περιοχής Λυκαίου όρους» ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόκειται να υποβάλει πρόταση για χρηµατοδότηση έργου µε τίτλο: «Μελέτη για την αξιοποίηση και ανάδειξη υφιστάµενων περιπατητικών µονοπατιών και ειδικών διαδροµών ποταµών Λούσιου και Αλφειού και περιοχής Λυκαίου όρους» στα πλαίσια του νέου Επιχειρησιακού Προγράµµατος της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020. Η πρόταση που πρόκειται να υποβληθεί περιλαµβάνει τη δηµιουργία ή / και ανάπτυξη τουριστικής υποδοµής ήπιας µορφής, µε στόχο τη διεύρυνση και αναβάθµιση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τη βελτίωση των προσφερόµενων τουριστικών υπηρεσιών και την ανάπτυξη εναλλακτικών µορφών τουρισµού αξιοποιώντας και αναδεικνύοντας το φυσικό περιβάλλον, πολιτιστικό και πολιτισµικό δυναµικό των εσωτερικών ζωνών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η υλοποίηση των ανωτέρω λαµβάνει υπόψη τη φέρουσα τουριστική ικανότητα, καθώς και τις προτεραιότητες τουριστικής ανάπτυξης σε συγκεκριµένες περιοχές της Περιφέρειας (ιδιαίτερα σε εσωτερικές / ορεινές ζώνες).
Η ανάπτυξη των εναλλακτικών µορφών τουρισµού είναι µια από τις ταχύτερα αναπτυσσόµενες τάσεις του παγκόσµιου τουρισµού και κερδίζει συνεχώς έδαφος σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ο τουρισµός περιπέτειας διευρύνει την τουριστική περίοδο αυξάνοντας τον αριθµό των επισκεπτών οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν διακοπές σε περιόδους πλην της θερινής. Η πεζοπορία και η ορειβασία αποτελούν µορφές τουρισµού περιπέτειας ή/ και ενεργητικού τουρισµού. Οι µορφές αυτές εναλλακτικού τουρισµού, χαρακτηρίζονται από την ενασχόληση µε κάποια φυσική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, την ενεργό επαφή µε τη φύση και την πολιτισµική επαφή µε την τοπική κοινωνία στον εκάστοτε προορισµό.
Ενδεικτικά οι δράσεις αφορούν στη(ν):
• Ανάπτυξη εναλλακτικών µορφών τουρισµού (π.χ. περιηγητικός τουρισµός κ.λπ.)
• Αναβάθµιση υποδοµών ορεινού, ηµιορεινού τουρισµού
• ∆ηµιουργία πυρήνων τουριστικής ανάπτυξης εσωτερικών ζωνών της Περιφέρειας
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει πλούσια εναλλαγή τοπίων και ανάγλυφου, σηµεία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αρχαιολογικού, πολιτισµικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε όλη τη γεωγραφική της έκταση διατηρώντας αµείωτο το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Η οργάνωση για την ανάπτυξη περιηγητικού τουρισµού είναι υποτυπώδης και οι ελάχιστες υποδοµές που υπάρχουν οφείλονται κατά κύριο λόγο στην ιδιωτική πρωτοβουλία ή / και στους ορειβατικούς συλλόγους και κατά δεύτερο λόγο σε επίσηµους φορείς.
Το είδος και το µέγεθος των παρεµβάσεων στη φύση είναι από ελάχιστες έως µηδαµινές. Οι εργασίες αφορούν συνήθως στη βελτίωση της βατότητας, σε σήµανση µονοπατιών και σε αυτοσχέδιες κατασκευές ήπιας µορφής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...