Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εισαγγελέας: Πρότεινε την ενοχή της Δήμητρας Βούλγαρη

Εισαγγελέας: Πρότεινε την ενοχή της Δήμητρας Βούλγαρη

Χωρίς την παρουσία της κατηγορούμενης Δήμητρας Βούλγαρη, που αποχώρησε, χωρίς να απολογηθεί από την δικαστική αίθουσα, ολοκληρώθηκε, μετά από μία επεισοδιακή μέρα, η ακροαματική διαδικασία στη δίκη της επονομαζόμενης “μαύρης χήρας”, που κατηγορείται για φόνο του συζύγου της, το Δεκέμβριο του 2014 στην Κοιλάδα Αργολίδας.

Η δίκη που διεξήχθη στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Τρίπολης, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και στις 5:10 το απόγευμα ξεκίνησε η αγόρευση του Εισαγγελέα.

Να αναφέρουμε πως είχαν απομακρυνθεί με την συνδρομή της Αστυνομίας οι συνήγοροι υπεράσπισης, μιας και θεωρήθηκε πως έχουν παραιτηθεί και με μοναδικό συνήγορο στην αίθουσα τον ορισθέντα από το Δικαστήριο κ.Κολεντζιανό. Ο  κ.Καρνέζης είχε φύγει, αφού δήλωσε πρώτα παραίτηση.

Ο Εισαγγελέας ξεκίνησε λέγοντας: Πρόκειται για μία υπόθεση με πολλές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Το Δικαστήριο δε δύναται να δικάσει με βάση τα όσα ελέγχθησαν στα ΜΜΕ. Οι ένορκοι πρέπει να διαγράψουν τελείως τα δημοσιεύματα και να αποφασίσουν μόνο με βάση τις αποδείξεις του Δικαστηρίου. Όχι βάσει φημών και κουτσομπολιών, που δεν μπορούν να αποτελούν βάση δικαστικής κρίσης.

Παρακάτω ο Εισαγγελέας ως καίρια αποδεικτικά μέσα ανέφερε την ομολογία της κατηγορούμενης στην προανακριτική διαδικασία, την οποία χαρακτήρισε καθ’ όλα έγκριτη, αφού είχε και την παρουσία Εισαγγελέα, που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και ενισχύει το κύρος της ομολογίας η οποία μάλιστα περιλαμβάνει στοιχεία που δεν θα μπορούσαν με άλλο τρόπο να είναι γνωστά.

Κατόπιν ο Εισαγγελέας ανέφερε πως η κατηγορούμενη μίλησε για τη στιγμή του εγκλήματος στην ομολογία της λέγοντας πως το θύμα Αθανάσιος Λάμπρου την περίμενε έξω από το σπίτι του Π.Αλεξανδρή, ήταν σκυθρωπός, πως την σημάδευε με όπλο και πως ενστικτωδώς αντιδρούσα του το άρπαξε και χωρίς να καταλάβει πως έγινε έριξε τον πρώτο και τον δεύτερο πυροβολισμό.

Ο κ. Εισαγγελέας σημείωσε πως δεν υπάρχει πλήρης ανάληψη ευθύνης  και πως κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για άμυνα, αλλά υπάρχει ο δεύτερος πυροβολισμός που είναι η χαριστική βολή, αφού ο πρώτος δεν ήταν θανατηφόρος, όπως και τα χτυπήματα που υπήρχαν.

Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας αναφέρεται στις καταθέσεις μαρτύρων για τη συμπεριφορά της κατηγορούμενης στο κέντρο Υγείας Λυγουριού, η οποία χαρακτηρίστηκε ως απαθής και ως γνωρίζουσα τι είχε γίνει.

Επίσης μίλησε για τον αυτήκοο μάρτυρα, τον κ.Κ.Λέκκα, που τον χαρακτήρισε αξιόπιστο, (αυτόπτης μάρτυρας δεν υπήρχε), ο οποίος περιέγραψε κατά τον ίδιο τρόπο και πολύ νωρίτερα από την ομολογία της κατηγορούμενης τα όσα άκουσε την 8η Δεκεμβρίου το μεσημέρι, γύρω στις 12:40 με 12:45 που λέγεται πως έγινε το έγκλημα.

Ο Εισαγγελέας ανέφερε πως η συζυγική σχέση είχε κλονιστεί και ήταν τεταμένη και λόγω της εξωσυζυγικής σχέσης που είχε η κατηγορούμενη στο παρελθόν ενώ και το θύμα διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με την κα.Δημαράκη παρά την άρνησή της.

Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας τόνισε πως σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το θύμα χτυπήθηκε εξ εξαφής ενώ επανέλαβε τα περί δεύτερης χαριστικής βολής.

Όσον αφορά την εμπλοκή τρίτου ατόμου είπε πως δεν δύναται να αποκλειστεί και θεωρείται πιθανή αλλά από την προανάκριση και την ακροαματική διαδικασία δεν διευκρινίστηκε ούτε το πότε εμφανίστηκε, ούτε το ποιος είναι, ούτε τι εμπλοκή έχει, ενώ επεσήμανε πως η υπόθεση έχει σίγουρα κάποια κενά που δεν διελευκάνθηκαν πλήρως.

Πρότεινε τέλος την ενοχή της κατηγορούμενης για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται αλλά θα πρέπει στο διαταχτικό της απόφασης να γίνει τροποποίηση στα πραγματικά περιστατικά, αφού δεν πυροβόλησε δύο φορές, όπως τις αποδίδετε, την περίμενε το θύμα με το όπλο γεμισμένο, υπήρξε εμπλοκή έγινε ο πρώτος πυροβολισμός και ήρθε η δεύτερη βολή που ήταν και η χαριστική.

Το Δικαστήριο μετά τις αγορεύσεις των δύο δικηγόρων πολιτικής αγωγής (Κούγια, Γεωργόπουλου), από πλευράς συνηγόρων υπεράσπισης δεν αγόρευσε κανείς, αφού ο κ.Κολεντζιανός ζήτησε λίγη ώρα προθεσμία, αλλά δεν την έλαβε και έτσι δεν μίλησε καθόλου και το Δικαστήριο διέκοψε για να εκδώσει απόφαση.

Πηγή - www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...