Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κυκλοφόρησε cd με ερμηνεύτρια την πιανίστα Νάνσυ Κουγιούφα (από την Τρίπολη)!

Κυκλοφόρησε cd με ερμηνεύτρια την πιανίστα Νάνσυ Κουγιούφα (από την Τρίπολη)!
Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΕΜΣΕ ανακοίνωσε την κυκλοφορία του CD με τίτλο «The Early Piano Works of Erik Satie» (Τα πρώιμα έργα για πιάνο του Ερίκ Σατί, 1866-1925), με ερμηνεύτρια την πιανίστα Νάνσυ Κουγιούφα (από την Τρίπολη). Είναι η δεύτερη φορά που κυκλοφορεί στην Ελλάδα άλμπουμ αποκλειστικά με έργα του πρωτοποριακού Γάλλου συνθέτη Ερίκ Σατί, από Ελληνίδα μουσικό.
Το άλμπουμ περιλαμβάνει τα έργα : 4 Ogives, 3 Sarabandes, 3 Gymnopedies και 7 Gnossienes.
H Νάνσυ Κουγιούφα, ασχολείται συστηματικά με το έργο του Ερίκ Σατί από το οποίο αντλεί έμπνευση και λόγω της ενασχόλησής της με τις τάσεις της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας στο Παρίσι από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και τον Μεσοπόλεμο. Με την ματιά ενός “εικαστικού” καλλιτέχνη ο Σατί απεικονίζει με την μουσική του το πνεύμα της εποχής του ενώ προκαλεί τον ερμηνευτή να ασχοληθεί με το έργο του λόγω της ελευθερίας που δίνει στον πιανίστα να δημιουργήσει το δικό του “έργο πάνω στο έργο”.
Η Νάνσυ Κουγιούφα γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα, αλλά τόσο η μητέρα της, όσο και ο πατέρας γεννήθηκαν στην Τρίπολη.
Ξεκίνησε σε ηλικία τεσσάρων ετών την μουσική της εκπαίδευση. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πιάνο με άριστα και παρακολούθησε ανώτερα θεωρητικά. Καθηγητές της ήταν η Μαίρη Χάλαρη και η Ιφιγένεια Παπαδογιάννη του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάρια εκτέλεσης πιάνου με τους Julian και Konstantin Ganev από την Βουλγαρία. Η ενασχόληση της με την εικαστική τέχνη ως ιδιοκτήτρια γκαλερί σύγχρονης τέχνης (Ε31 Gallery), επιμελήτρια εκθέσεων, την ώθησε να ασχοληθεί με το έργο του Ερίκ Σατί. Δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας μουσικός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...