Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιορτή παστού στο Θεόκτιστο Γορτυνίας με πολύ κέφι και χορό (vd)

Γιορτή παστού στο Θεόκτιστο Γορτυνίας με πολύ κέφι και χορό (vd)
Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Θεοκτιστίων Γορτυνίας “Οι Άγιοι Θεόδωροι” αναβίωσαν με μεγάλη επιτυχία το έθιμο του παστού και της τσιγαρίδας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την επομένη των Χριστουγέννων στον χώρο του Πολιτιστικού κέντρου Θεοκτίστου που αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει τον κόσμο που βρέθηκε στο χωριό.
Πρόκειται για μία εκδήλωση που έχει σκοπό να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι, ενώ όπως ειπώθηκε τόσο από τον Πρόεδρο του χωριού, όσο και από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, αποτελεί μία ευκαιρία να συγκεντρωθεί όλο το χωριό μαζί, να πουν τα νέα τους και να συνφάγουν σε χαρά και όχι σε λύπες, όπως συνηθίζεται στα χωριά που πλέον ερημώνουν, αφού έχουν μείνει μόνο ηλικιωμένοι.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε δωρεάν φαγητό, κρασί, τσίπουρο και την απαραίτητη ζωντανή λαϊκή-δημοτική ορχήστρα για χορό, που δεν άργησε να ξεκινήσει και κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου.
Στην εκδήλωση το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων και ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γορτυνίας κ.Πιρπιρής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γορτυνίας κ.Γαβράς και ο Υπεύθυνος τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκος Γιαννακόπουλος-Γιόβας).
Μοναδικό μελανό σημείο σε όλο αυτό το γλέντι, όπως είπε και ο Πρόεδρος του χωριού, τα απορρίμματα που πλέον δεν γίνεται αποκομιδή τους, αφού έχουν κλείσει όλες οι χωματερές της Γορτυνίας.
Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την γιορτή παστού από την κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5.
Ευχαριστούμε για την ξεχωριστή φιλοξενία! Χρόνια Πολλά και του Χρόνου με υγεία! 

www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...