Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πλημμύρες στην Αρκαδία – «Όλες οι αποζημιώσεις θα έχουν πληρωθεί ως το Φεβρουάριο» υπόσχεται ο Αποστόλου

Πλημμύρες στην Αρκαδία – «Όλες οι αποζημιώσεις θα έχουν πληρωθεί ως το Φεβρουάριο» υπόσχεται ο Αποστόλου
Συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τις καθυστερήσεις στην αποζημίωση των αγροτών της Αρκαδίας που επλήγησαν από τη θεομηνία της 25ης Ιουνίου 2016.
Ο κ.Κωνσταντινόπουλος παρουσίασε τα υπάρχοντα στοιχεία, βάσει των οποίων οι πληρωμές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα δεν φτάνουν ούτε το 5%. Ζήτησε λοιπόν από τον Υπουργό να δεσμευθεί ξεκάθαρα πότε θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε όλους τους αγρότες της Αρκαδίας. Παράλληλα, κατέθεσε εκ νέου το αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για συμψηφισμό των οφειλών των αγροτών προς τον ΕΛΓΑ με τις οφειλόμενες αποζημιώσεις, διαφορετικά τόνισε πως οι μισοί αγρότες κινδυνεύουν να μη λάβουν αποζημιώσεις. Και τέλος ρώτησε αν τα 15 εκ. που έχουν προβλεφθεί για κρατικές ενισχύσεις του ΕΛΓΑ επαρκούν για να πληρωθούν όλοι οι αγρότες.
Στην απάντησή του, ο κ.Αποστόλου δεσμεύθηκε πως έως το Φεβρουάριο θα έχουν καταβληθεί όλες οι αποζημιώσεις. Αρνήθηκε για μία ακόμη φορά να γίνει συμψηφισμός οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών με τις αποζημιώσεις, ενώ παρέπεμψε στις καλένδες την αξιοποίηση κονδυλίων από τα ΠΣΕΑ και το ΠΑΑ 2014-2020.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...