Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εύη Τατούλη: Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών

Εύη Τατούλη: Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών
Αντιπρόεδρος του Ελληνικού παραρτήματος της ιστορικότερης οργάνωσης γυναικών στην Ευρώπη, που μετρά 63 χρόνια από την ίδρυση της και είναι παρακλάδι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εκλέχθηκε η πολιτευτής Αρκαδίας της Ν.Δ. Εύη Τατούλη.
H Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών EUW (European Union  of Women) είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός φορέας γυναικών στην Ευρώπη και διαπνέεται από πνευματικές και ηθικές αξίες που βασίζονται στις χριστιανικές αρχές. Τα μέλη της ΕΕΓ είναι γυναικείες οργανώσεις από 17 χώρες. Αντιπρόεδρος από το 2013 μέχρι και σήμερα είναι η Ελληνίδα Δικηγόρος Διαμεσολαβητής, Αφροδίτη Μπλέτα, η οποία εκλέχθηκε και πρόεδρος του Ελληνικού παραρτήματος, που για πρώτη φορά ιδρύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Στις 22 Νοεμβρίου 2016 συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. στο οποίο και προτάθηκε στην Εύη Τατούλη η θέση της Αντιπροέδρου, με επιπλέον ευθύνη την προεδρία της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC). Συμβάλλει, επίσης, στο έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μέσω  και των εθνικών βουλευτών του τμήματος Γυναικών του ΕΛΚ με το οποίο συνεργάζεται στενά και έχουν δημιουργήσει μαζί την «Ομοσπονδία Γυναικών Ευρώπης -EWA».
 «Οφείλω να ευχαριστήσω την αντιπρόεδρο της κεντρικής οργάνωσης της ΕΕΓ και πρόεδρο του Ελληνικού παραρτήματος κα Αφροδίτη Μπλέτα για την τιμή που μου έκανε να μου προτείνει την Αντιπροεδρία του Ελληνικού τμήματος της ΕΕΓ, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ που ομόφωνα δέχθηκαν την εκλογή μου σε αυτή τη θέση» υπογράμμισε η κα Τατούλη για το νέο ρόλο που αναλαμβάνει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...